Ta bort musikbiblioteket

I den här artikeln beskrivs hur du tar bort ditt musikbibliotek från systemet. Du behöver göra detta om du har flyttat dina musikfiler till en ny dator eller NAS-enhet. Du kan lägga till ditt musikbibliotek igen när det väl har tagits bort.

Sonosappen för Windows eller macOS

1. Följande anvisningar gäller både Sonosappen och S1 Controller-appen.
  2. På menyn Hantera, klicka på Inställningar för musikbibliotek.
  3. Klicka på mappen som du vill ta bort.

Klicka på - (minus) om du använder en Mac-dator eller Ta bort om du använder Windows och bekräfta att du vill ta bort biblioteket från Sonos.

Sonosappen för iOS eller Android

Sonosappen, version 80.0
Den här funktionen är inte tillgänglig i Sonosappen för iOS eller Android just nu, men den kommer att bli tillgänglig igen i en kommande uppdatering.

1. Öppna menyn Inställningar.
  2. Välj knappen Hantera bredvid Mitt system.
  3. Välj Musikbibliotek och sedan Inställningar för musikbibliotek.
  4. Tryck på ikonen ta bort bredvid mappen du vill ta bort.
  5. Välj Bekräfta för att ta bort delningen.

Sonos S1 Controller-appen för iOS eller Android

1. Öppna fliken  Inställningar och tryck på System > Musikbibliotek > Inställningar för musikbibliotek.
  2. Tryck på mappen du vill ta bort.
  3. Välj Ta bort.