Det går inte att ladda Roam med en USB-C-kabel

Vissa USB-nätadaptrar är inte kraftfulla nog att ladda Roam. Om du använder en adapter som inte är tillräckligt kraftfull kan laddningstiden bli väldigt lång och det kan hända att batteriet töms när Roam ansluts.

För att se till att Roam laddas ordentligt, anslut den till en USB-nätadapter som är tillräckligt kraftfull. Vi rekommenderar också att du använder den USB-C-kabel som medföljde Roam.

Välj rätt nätadapter

Nätadaptrar på 5 V/1 A (5 W) är inte tillräckligt kraftfulla för att ladda Roam. De här adaptrarna är vanligt förekommande och medföljde ofta äldre mobiltelefonmodeller. De flesta iPhone-modeller före iPhone 11 levererades med en nätadapter på 5 W.

För att det ska gå så snabbt som möjligt att ladda Roam rekommenderar vi en USB-nätadapter på minst 5 V/2 A (10 W). Nätadaptrar på 5 V/1,5 A (7,5 W) kan också användas, men laddar inte Roam lika snabbt.

En nätadapter på 10 W finns tillgänglig i vår butik som självständig produkt samt medföljer vår trådlösa laddare. Nätadaptrar på 10 W medföljer också ofta vid köp av mobiltelefoner och surfplattor, som iPad mini.

Andra laddningsmetoder

Roam kan också laddas med Sonos trådlösa laddare eller en Qi-certifierad laddare. Du hittar ytterligare information om laddningsmetoder i vår artikel om att ladda Sonos Roam.