Installera Amazon Fire TV med Sonos

Du kan använda Alexa för att styra din Fire TV med rösten om du har både en Sonos-högtalare med Alexa och en Amazon Fire TV. Läs Amazons information om tillgängligheten för Fire TV för att ta reda på om den är tillgänglig i ditt land.

Innan du börjar

• För att kunna styra Fire TV med Sonos behöver du ha tillgång till följande:
    • En röstaktiverad Sonos-högtalare
    • En Amazon Fire TV, Fire TV Stick eller Fire TV Cube
    • Alexa-appen

Lägg till Fire TV i Alexa

1. Öppna Alexa-appen på en iOS- eller Android-enhet och tryck på menyikonen högst upp till vänster.
  2. Tryck på Inställningar > TV och Video > Fire TV.
  3. Tryck på Länka din Alexa-enhet.
  4. Följ anvisningarna för att välja din Fire TV och din röstaktiverade Sonos-högtalare i enhetslistan.

Styr Fire TV med Sonos

Läs Amazons artikel om att styra Fire TV för att ta reda på hur du kan styra din Fire TV med rösten. Observera att om du redan använder Alexa för att streama musik till Sonos-systemet så kan det hända att du behöver lägga till ”på Fire TV” i dina kommandon för att se till att Alexa styr just din Fire TV.