Dela din macOS-musikmapp med Sonos

Följ stegen i den här artikeln för att dela en musikmapp från din macOS-dator till ditt lokala nätverk. Genom att dela mappen kan du lägga till den i Sonos för att använda den i ditt lokala musikbibliotek.

Efter att ha följt dessa steg kommer musikmappen att vara redo att delas med dina Sonos-produkter, och du kommer att veta mappens nätverkssökväg som du ska lägga till i Sonos-appen.

Dela din musikmapp i macOS

1. Välj Apple-logotypen längst upp till vänster på skärmen, välj sedan Systeminställningar.
  2. I dina Systeminställningar på macOS, välj Allmänt, välj sedan Delning.
  3. Se till att Fildelning är aktiverat, välj sedan informationsikonen bredvid Fildelning för att öppna dina delningsinställningar.
  4. Under Delade mappar, välj + (plus) ikonen, välj sedan mappen på din Mac som innehåller musikfilerna du vill dela med Sonos.
  5. Efter att du har lagt till din musikmapp, välj den i avsnittet Delade mappar och kontrollera avsnittet Användare till höger.
    1. Ställ in behörigheterna för ditt användarkonto tillLäsa & Skriva.
    2. Ställ in behörigheterna för "Alla" tillEndast läsa.
  6. Nästa, välj knappen Alternativ.
    1. Verifiera att Dela filer och mappar med SMB är aktiverat.
    2. Under Windows-fildelning, se till att rutan På är markerad bredvid ditt användarkonto. Du kommer att använda användarnamnet och lösenordet för detta konto när du lägger till biblioteket i Sonos.

Musikmappen delas nu på ditt lokala nätverk. Nästa steg är att hitta nätverkssökvägen till den delade mappen som du kommer att använda för att ställa in ditt musikbibliotek i Sonos-appen.

Hitta nätverkssökvägen till din delade mapp

Nätverkssökvägen består av din dators värdnamn och namnet på mappen du delade i avsnittet ovan. Till exempel, om en dators värdnamn är "MinDator" och dess delade mapp heter "Musikmapp", skulle nätverkssökvägen se ut så här:

\\MinDator\Musikmapp

Följ stegen nedan för att hitta både värdnamnet och mappnamnet som du behöver för att lägga till din musikmapp i Sonos.

1. Välj Apple-logotypen längst upp till vänster på skärmen och välj sedan Systeminställningar.
  2. I dina Systeminställningar på macOS, välj Allmänt, välj sedan Delning.
  3. Längst ner i delningssektionen ser du en sektion för Värdnamn eller Lokalt värdnamn. Notera din dators värdnamn före dess “.local”-suffix. Detta är värdnamnet du kommer att använda som en del av din nätverksväg.
  4. Mappnamnet som du använder i din nätverkssökväg är samma som mappen du delade i föregående avsnitt. Du kan kontrollera namnet på denna mapp i dina macOS Systeminställningar under Allmänt > Delning > Fildelning > Delade mappar.

Du bör nu ha både ett värdnamn och ett mappnamn som du använder för att skapa en nätverkssökväg i följande format:

\\Värdnamn\Mappnamn

Lägg till din delade mapp i Sonos

Du kan nu lägga till din delade mapp i ditt Sonos-system med hjälp av Sonos-appen.

Följ stegen i vår Lägg till ditt musikbibliotek i Sonos-artikeln för att lära dig hur du anger nätverkssökvägen till din delade mapp i ditt Sonos-system.