Dela din Windows-musikmapp med Sonos

Följ stegen i den här artikeln för att dela en musikmapp från din Windows 10- eller Windows 11-dator till ditt lokala nätverk. Genom att dela mappen kan du lägga till den i Sonos för att använda den i ditt lokala musikbibliotek.

Efter att ha följt dessa steg kommer musikmappen att vara redo att delas med dina Sonos-produkter, och du kommer att veta mappens nätverkssökväg som du ska lägga till i Sonos-appen.

Lägg till en lokal användare på din Windows-dator

Följ instruktionerna i denna Microsoft-supportartikel för att lägga till ett nytt lokalt konto på din dator. Du kommer att använda användarnamnet och lösenordet från den nya lokala användaren för att lägga till din musikmapp i Sonos.

Dela din musikmapp i Windows

1. I Utforskaren, navigera till mappen som innehåller dina musikfiler.
  2. Högerklicka på din musikmapp och välj Egenskaper.
  3. I fönstret Egenskaper, välj fliken Delning.
  4. Välj Avancerad delning, markera sedan rutan bredvid Dela den här mappen.
  5. Välj Behörigheter och leta efter ditt nya lokala konto som listas under "Grupp- eller användarnamn."
    1. Om det nya lokala kontot inte är listat, välj Lägg till… och skriv sedan in namnet på kontot under "Ange objektnamn att välja." Du kan välja Kontrollera namn för att säkerställa att Windows lägger till rätt användarkonto.
  6. Med ditt lokala konto valt, se till att rutan TillåtVälj gruppen
  7. AllaNeka
  8. Välj OK för att återgå till fönstret Egenskaper.

Musikmappen delas nu på ditt lokala nätverk. Du bör nu se att din musikmapp har statusen "Delad".

Du kommer också att se en nätverksväg listad i samma fönster. Notera denna nätverksväg, eftersom du kommer att använda den för att lägga till din musikmapp till Sonos. Nätverksvägen bör vara i följande format:

\\Hostname\Folder Name

Lägg till din delade mapp till Sonos

Du kan nu lägga till din delade mapp till ditt Sonos-system med hjälp av Sonos-appen.

Följ stegen i vår Lägg till ditt musikbibliotek i Sonos-artikeln för att lära dig hur du anger nätverkssökvägen till din delade mapp i ditt Sonos-system.