Delad mapp kan inte läggas till eftersom filsystemet inte stöds

Det här felet kan uppstå i macOS när du försöker lägga till ett musikbibliotek på en hårddisk som har formaterats med ett filsystem som inte stöds. På en Mac-dator kan Sonos-appen bara dela mappar på externa drivenheter om de har formaterats med filsystemet Mac OS Extended (eller HFS+). Om den externa enheten är formaterad som FAT32, NTFS eller ExFAT kommer Sonos inte att kunna lägga till en delad musikmapp från enheten.

Kontrollera formatet på din externa hårddisk

1. I Finder, klicka på > Verktygsprogram.
  2. I fönstret Verktygsprogram leta upp och öppna Diskverktyg.
  3. När du markerar den anslutna hårddisken under Diskverktyg visas enhetens format under dess namn i huvudfönstret.

Du hittar mer information om olika formateringsalternativ i följande hjälpartiklar från Apple:

Artikel om att formatera om en hårddisk till HFS+-formatet från Apples kunskapsbas