Vatten- och dammtålighet hos Sonos Roam

Den här artikeln innehåller information och saker att tänka på när du tar med dig Roam ut.

Vattenbeständighet

Roam är IP67-klassad, vilket innebär att den är vattentät ner till ett djup på 1 meter under en kort period.

Användning utomhus

Roam kan användas utomhus, men vi rekommenderar att du förvarar den inomhus när den inte används. Roam är inte avsedd att tåla långvarig utomhusexponering.

Vi rekommenderar inte att du tar med Roam till utomhusmiljöer där den kan utsättas för saltvatten.

Laddning med laddaren

Roam är visserligen utformad för att användas utomhus, men varken USB-C-laddningskabeln eller den trådlösa laddaren (säljs separat) är väderbeständiga och ska bara användas inomhus. För att undvika skador, inspektera Roams laddningsport och båda ändarna av USB-C-kabeln och kontrollera att de är helt torra och fria från smuts och damm innan du ansluter USB-C-laddningskabeln till Roam.

Om du använder den trådlösa laddaren, kontrollera att laddningsplattan och Roams undersida är torra och fria från smuts och damm innan du placerar Roam på laddaren.

Torka Sonos Roam

Vi rekommenderar att du använder en torr trasa eller handduk för att torka av Roam om den har blivit blöt. Låt Roam lufttorka för att bli fri från eventuella vattenrester efter avtorkningen. Se till att Roam torkar helt mellan användningstillfällena.

Använd inte en hårtork eller forcerad varmluft för att torka Roam. Detta kan skada produktens yta.

Rengör Sonos Roam

Roam kan behöva rengöras när den har använts utomhus. Du hittar rengöringsrekommendationer i vår guide om att rengöra Sonos-produkter.