Wi-Fi-lägen och säkerhetsstandarder som stöds av Sonosprodukter

Produkter som kan ansluta till 2,4 GHz WiFi-nätverk

802.11b och 802.11g

Alla Sonos-högtalare och komponenter kan ansluta till trådlösa routers eller åtkomstpunkter som stöder 802.11b/g WiFi över 2,4 GHz. Dessutom kan alla Sonos-högtalare och komponenter ansluta till WiFi-nätverk som använder säkerhetsstandarderna WPA och WPA2 Personal, samt till osäkrade WiFi-nätverk.

Sonosprodukter som har konfigurerats med Sonos S1 Controller-appen är begränsade till 802.11b/g-anslutningar över 2,4 GHz med WPA eller WPA21 säkerhet. När du använder den senaste versionen av Sonos-appen stöder Sonosprodukter de ytterligare WiFi-lägen och säkerhetsstandarder som listas nedan.

802.11n

• Amp
  • Arc
  • Arc SL
  • Beam (gen 1)
  • Beam (gen 2)
  • Ray

Produkter som kan ansluta till 5 GHz WiFi-nätverk

Alla listade produkter kan också ansluta via 2,4 GHz för det angivna läget, om tillgängligt. Dessa WiFi-lägen är inte tillgängliga för Sonosprodukter som har konfigurerats med Sonos S1 Controller-appen.

802.11ac (WiFi 5), 802.11ax (WiFi 6), 802.11n och 802.11a

• Era 100
  • Era 300
  • Move 2

802.11ac (WiFi 5), 802.11n och 802.11a

• Roam
  • Roam 2
  • Roam SL

802.11n och 802.11a

• Five
  • Move
  • One (gen 2)
  • One SL
  • Port
  • Sub (gen 3)
  • Sub Mini
  • SYMFONISK Bokhylla (gen 2)
  • SYMFONISK Bordslampa (gen 2).
  • SYMFONISK Fotoram
  • SYMFONISK Golvlampa

802.11a

• One (gen 1)
  • Play:1
  • Play:3
  • Play:5 (gen 2)
  • Sub (gen 1)
  • Sub (gen 2)
  • SYMFONISK Bokhylla (gen 1)
  • SYMFONISK Bordslampa (gen 1).

Produkter som stöder WPA3-säkerhet

Följande produkter kan ansluta till WiFi med WPA3-säkerhet, utöver WPA och WPA2. WPA3-säkerhet är inte tillgänglig för Sonosprodukter som har konfigurerats med Sonos S1 Controller-appen.

• Amp
  • Arc
  • Arc SL
  • Beam (gen 1)
  • Beam (gen 2)
  • Era 100
  • Era 300
  • Five
  • Move
  • Move 2
  • One (gen 2)
  • One SL
  • Port
  • Ray
  • Roam
  • Roam 2
  • Roam SL
  • Sub (gen 3)
  • Sub Mini
  • SYMFONISK Bokhylla (gen 2)
  • SYMFONISK Bordslampa (gen 2).
  • SYMFONISK Fotoram
  • SYMFONISK Golvlampa

¹När den används med S1 Controller App kan Sonos Move även ansluta till 802.11a (5Ghz) och 802.11n (2,4Ghz och 5Ghz) nätverk.