Det gick inte att lägga till en musiktjänst på Sonos

Följ anvisningarna i den här artikeln för att lösa vanliga problem med att lägga till musiktjänster på Sonos.

Kontrollera att tjänsten är tillgänglig för Sonos i ditt land

Se vår lista med tillgängliga musiktjänster och välj den tjänst som du vill lägga till för att ta reda på om den är tillgänglig.

Kontrollera vilken typ av prenumeration som krävs

Vissa musiktjänster kräver att du har en premiumprenumeration eller avgiftsbelagd prenumeration för att du ska kunna lägga till dem på Sonos. En del tjänster tillåter inte heller vissa typer av prenumerationer, som familjeplaner. Om ett felmeddelande visas, kontakta tjänsten för att ta reda på vilken typ av prenumeration du behöver ha för att använda den med Sonos.

Kontrollera att de angivna inloggningsuppgifterna är korrekta

De flesta tjänster kräver att du loggar in på ett konto hos dem. Kontrollera att du använder rätt användarnamn eller e-postadress och lösenord. Om du har problem med att logga in, prova att återställa lösenordet för den aktuella musiktjänsten och sedan lägga till det igen.

Begär en ny auktoriseringskod

Vissa tjänster skapar en auktoriseringskod i Sonos-appen som du behöver ange när du loggar in. Kontrollera att du skrivit in koden korrekt. Om koden inte fungerar, gör ett nytt försök att lägga till tjänsten för att skapa en ny kod.

Använd en annan enhet

Prova att lägga till musiktjänsten från Sonos-appen på en annan enhet. Vissa tjänster, som Apple Music, kan inte läggas till med Sonos-appen för macOS eller Windows, utan kräver att en iOS- eller Android-enhet används. När tjänsten väl har lagts till kan du spela upp den från vilken enhet som helst som är ansluten till ditt system.