Förstå avsnittet med nätverksinformation i Sonosappen

I Sonosappen hittar du detaljerad nätverksinformation för alla produkter som är anslutna till routerns Wi-Fi-nätverk. Observera att ingen information visas för Sonosprodukter i en trådbunden installation, produkter som används som surroundhögtalare eller subwoofers i ett hemmabiosystem, eller en Sonos Move som befinner sig i Bluetoothläget.

1. Öppna fliken Inställningar och tryck på System.
  2. Tryck på namnet på rummet, följt av namnet på någon av produkterna i rummet. Den trådlösa signalstyrkan visas bredvid produktnamnet.
  3. Tryck på Nätverk för att visa detaljerad nätverksinformation för den aktuella produkten.

Högst upp på skärmen med nätverksinformation visas namnet på det Wi-Fi-nätverk som produkten är ansluten till samt information om signalstyrkan som är antingen utmärkt, god eller svag.

Appen visar även följande information om produktens nätverksanslutning:

Namn

Beskrivning

SSID-namn

Namnet på Wi-Fi-nätverket som produkten är ansluten till.

Frekvens

Den Wi-Fi-frekvens som routern använder för närvarande. Frekvensen inleds med ”24” om produkten är ansluten till ett 2,4 GHz-nätverk och med ”5” om den är ansluten till ett 5 GHz-nätverk.

Kanal

Den trådlösa kanal som routern använder för tillfället.

BSSID

Förkortning för Basic Service Set Identifier. Detta är MAC-adressen för den anslutna routern eller åtkomstpunkten.

SNR

Förhållandet mellan signalstyrka och brus. Detta är ett mått på signalstyrkans kvalitet mellan produkten och routern och mäts i decibel. Ett högre värde betyder en starkare signal. En allmän riktlinje är att ett SNR-värde på 45 dB och högre anses utmärkt, medan ett SNR-värde på 25 dB och under anses svagt.