Använd ett annat Amazon Alexa-konto med Sonos

Den här artikeln beskriver hur du kan använda ett annat Amazon-konto när du styr Sonos-systemet med Alexa. Sonos använder det senaste Amazon-kontot som användes på din mobila enhet, så det kan hända att du behöver göra följande om du föredrar att använda ett annat Amazon-konto för Alexa.

iOS eller Android

1. Ta bort Alexa-funktionen från ditt Sonos-system om du redan har installerat den.
  2. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  3. Följ anvisningarna för att lägga till Alexa i Sonos-systemet.
  4. När du trycker på Logga in på Amazon kommer du att bli ombedd att trycka på Tillåt om du redan är inloggad på ett Amazon-konto. För att använda ett annat konto, tryck på avataren för ditt konto i det övre högra hörnet och välj Logga ut.
  5. Logga in på önskat Amazon-konto.
  6. Tryck på Tillåt.

Observera att om du kryssar för ”Förbli inloggad” när du loggar in på ditt Amazon-konto så kommer det här kontot att användas när du lägger till Alexa på andra röstaktiverade Sonos-produkter i systemet.

Kindle Fire

Kindle Fire tillåter inte att flera Amazon-konton används. Du behöver registrera din Kindle-enhet på ett annat Amazon-konto eller använda en iOS- eller Android-enhet för att installera Alexa i Sonos-systemet.