Använd en Samsung F-serie smart fjärrkontroll med Sonos

Den smarta fjärrkontrollen Samsung F-serie skickar inte ut de infraröda (IR) signaler som behövs för att styra en hemmabiohögtalare från Sonos.

Tv:n levereras med en IR-sändare som ansluts till IR ut-porten på baksidan av tv:n med en kabel. Det gör det möjligt för tv:n att styra Sonos och andra enheter som kräver IR.

Innan du börjar

• Anslut IR-sändaren till IR ut-porten på baksidan av tv:n. Placera sedan sändarens huvud framför IR-sensorn på hemmabiohögtalaren. Sändaren kan behöva placeras minst fem centimeter från IR-sensorn.
  • Om du inte vill använda Samsungs smarta fjärrkontroll för att justera volymen på din hemmabiohögtalare, utan bara vill slippa se meddelandet som visas på tv:n när du justerar volymen ska du följa instruktionerna under ”Programmera fjärrkontrollen”.

1

Programmera fjärrkontrollen

1. Använd fjärrkontrollen från Samsung och öppna tv:ns huvudmeny.
  2. Välj antingen System > Enhetshanterare > Installation av universell fjärrkontroll (F-serien) eller System > Installation av universell fjärrkontroll (H-serien).
  3. Välj Start > Hemmabio och välj Samsung som varumärke.
  4. Välj Optisk som anslutningstyp.
  5. Kör funktionstestet och välj Ja, det fungerade (ingenting kommer att ha ändrats).
  6. Stäng menyn.

2

Konfigurera Sonos för att fungera med den programmerade fjärrkontrollen

1. Öppna Sonos-appen för iOS eller Android.
  2. Tryck på Inställningar > System och sedan namnet på din hemmabiohögtalare från Sonos.
  3. Tryck på Installera fjärrkontroll > Ersätt befintlig fjärrkontroll
  4. Följ instruktionerna för att ansluta fjärrkontrollen från Samsung till hemmabiohögtalaren från Sonos.