Nätverksdelning med Windows Media Player och Sonos

Nätverksdelning med Windows Media Player gör det möjligt att streama musik till Sonos-systemet direkt från Windows Media Player på en dator.

För att kunna streama spår från Windows Media Player till Sonos måste du först tillåta mediastreaming på datorn.

1. Öppna Windows Media Player på datorn.
  2. Klicka på Streama följt av Aktivera mediastreaming … i menyfältet högst upp till vänster.
  3. Följ anvisningarna för att dela ditt Windows Media-bibliotek över det lokala nätverket.

När mediastreaming har aktiverats kan du spela upp spår direkt på Sonos-enheter från Windows Media Player. Du gör detta genom att högerklicka på ett spår, en artist eller ett album och välja Spela upp på enhet.

Du kan även bläddra i det delade Windows Media-biblioteket i Sonos-appen genom att aktivera alternativet Visa mediaservrar:

2. Öppna fliken Inställningar och tryck på System.
  3. Tryck på Mediaservrar och aktivera Visa mediaservrar.