Tjek, om du har en IR-fjernbetjening

Sonos-hjemmebiografprodukter, der er optisk forbundet til et TV, virker kun med IR (infrarøde)-fjernbetjeninger til styring af lydstyrken. RF-fjernbetjeninger kan ikke styre Sonos-hjemmebiografprodukter, der er optisk forbundet. Denne artikel hjælper dig med at tjekke, om din TV-fjernbetjening bruger IR eller RF (radiofrekvens/Bluetooth).

Dæk for IR-senderen

IR-fjernbetjeninger udsender infrarødt lys fra en sender, der sidder på forsiden af fjernbetjeningen. Dette test blokerer IR-senderen, hvilket vil forhindre enhver styring af TV'et, hvis fjernbetjeningen bruger IR i stedet for RF.

1. Tænd for dit TV.
  2. Mens du holder fjernbetjeningen i den ene hånd, skal du dække forsiden af fjernbetjeningen med din anden hånd eller en anden fast genstand.
  3. Tryk på en knap på fjernbetjeningen, der normalt bruges til at betjene TV'et (fx lydstyrke eller kanal).

Hvis TV'et ikke reagerer, når du trykker på fjernbetjeningsknappen, har du en IR-fjernbetjening. Hvis TV'et stadig reagerer på tryk på en knap, mens forsiden af fjernbetjeningen er tildækket, har du en RF-fjernbetjening.

Brug af digitalkamera

Digitalkameraer på smartphones kan registrere det normalt usynlige infrarøde lys, der udsendes af IR-fjernbetjeninger. Denne test bruger din smartphones kamera til at finde ud af, om du har en IR-fjernbetjening.

1. Åbn for din mobiltelefons kameraapp.
  2. Ret kameraet mod fjernbetjeningens forside.
    • De fleste IR-fjernbetjeninger har en synlig lyspære eller et sort vindue, der dækker for IR-senderen.
  3. Tryk på en fjernbetjeningsknap, og hold den nede, mens du retter kameraet mod forsiden af fjernbetjeningen. Se efter et svagt lys, der kommer fra forsiden af fjernbetjeningen, på din smartphones skærm.

Hvis du kan se et lys, der kommer fra forsiden af fjernbetjeningen, har du en IR-fjernbetjening. Hvis du ikke kan se noget lys, har du en RF-fjernbetjening.