Lav lydstyrke fra surroundhøjttalere, når du ser TV

Denne artikel giver nogle oplysninger om mulige årsager til, at dine Sonos-surroundhøjttalere måske udsender lyd med lav lydstyrke, når du ser TV.

Hvad du kan forvente

Lyden fra dine Sonos-surroundhøjttalere kan variere, alt efter hvad du ser. Du kan forvente den følgende surroundaktivitet fra disse programtyper:

• Nyheder: Dialogorienteret. Der er ikke meget surroundlyd.
  • Sport: Forvent at høre publikum juble og stadion- eller arenamusik.
  • Sitcom: Afhængigt af optagelsen kan man forvente surroundlyd fra omgivelserne.
  • Action eller drama: Lydeffekter fra omgivelserne såsom kvidrende fugle, action og eksplosioner, der foregår uden for skærmen, og ledsagende musik.

Hvis dine surroundhøjttaleres lyd gennemgående er lav, uanset hvad du ser, så gå videre til det næste afsnit for at tjekke, at dine surroundhøjttalere modtager et korrekt lydformat.

Juster lydformatet

Lyden fra dine surroundhøjttalere kan ændre sig, afhængigt af hvilket lydformat de modtager fra TV'et.

Se efter, om det angivne lydformat er stereo/PCM, Dolby Digital, Dolby Digital Plus eller Dolby TrueHD. I vores artikel om at tjekke din Sonos-hjemmebiografs lydformat kan du se, hvilket format Sonos modtager fra dit TV.

Hvis formatet er stereo/PCM, modtager Sonos tokanalslyd og fortolker, hvilken lyd der skal afspilles af de bagerste surroundhøjttalere. Dette medfører, at du måske ikke hører meget surroundlyd. Sørg for, at dit TV er konfigureret til at udsende Dolby Digital i stedet for. Se i dit TV's produktvejledning for at få specifikke instruktioner om at skifte formater.

Hvis du har en Sonos Arc, Arc SL eller Beam (Gen 2), så læs vores artikel om lytning til Dolby Atmos på Sonos for at sikre dig, at dit Sonos-produkt er konfigureret korrekt til at udsende Dolby Digital-lyd.

Forøgelse af surroundhøjttalernes lydstyrke

Uanset formatet kan du altid forøge surroundhøjttalernes lydstyrke til det ønskede niveau.

1. Åbn Sonos-appen til iOS eller Android.
  2. Under fanen Indstillinger skal du trykke på System.
  3. Tryk på det Sonos-hjemmebiografprodukt, der bruger surroundhøjttalere. Enheden vises med et "(+LS+RS)" i produktafsnittet.
  4. Under Lyd skal du trykke på Surroundlyd.
  5. Brug TV'ets lydstyrkeskyder til at øge surroundhøjttalernes lydstyrke.