Brug af NAS-drev sammen med Sonos

Et NAS-drev (netværkstilknyttet lager) er et selvstændigt drev, som er forbundet med dit netværk. Et NAS-drev er online uafhængigt af en computer, så sangene i dit musikbibliotek er tilgængelige for dit Sonos-system, uden at en computer behøver at være tændt.

Vi anbefaler på det kraftigste, at du konfigurerer dit NAS-drev til at bruge SMBv2- eller SMBv3-fildelingsprotokollen til at dele dit bibliotek med dit Sonos S2-system. Se manualen til dit NAS-drev for at få mere at vide om, hvordan du tjekker eller ændrer SMB-indstillingen.

Før du går i gang

Du skal kende netværksstien til musikmappen på dit NAS-drev. Stien kan bruge NAS-drevets hostnavn eller IP-adressen. Hvis du ikke er sikker på, hvad NAS-drevets sti er, kan du se i NAS-drevets brugervejledning eller supportdokumentation.

Nogle typiske eksempler er:

• Med IP-adresse: \\<IP-addresse>\Musik
  • WD MyCloud: \\WDMYCLOUD\Offentlig
  • Apple Time Capsule: \\<TimeCapsuleName>\Data

Hvis du har oprettet et brugernavn og en adgangskode for den delte musikmappe, skal du indtaste disse under opsætning.

Føj dit NAS-drev til Sonos

iOS eller Android

1. Åbn Sonos-appen til iOS eller Android.
  2. Under fanen  Indstillinger skal du trykke på System > Musikbibliotek > Opsætning af musikbibliotek og trykke på + (plus).
  3. Indtast stien til dit NAS-drev, brugernavnet og adgangskoden (hvis det er påkrævet). Du kan lade disse felter stå tomme, hvis du ikke har indstillet et brugernavn og en adgangskode.
  4. Tryk på Næste.

macOS eller Windows

1. Åbn Sonos-appen til macOS eller Windows.
  2. Fra menuen Administrer skal du klikke på Musikbiblioteksindstillinger.
  3. Klik på + (plus) på macOS eller på Tilføj, hvis du bruger Windows.
  4. Vælg Netværksenhed (fx NAS-drev).
  5. Indtast stien til dit NAS-drev, og klik på Næste.
  6. Indtast brugernavn og adgangskode for mappen på dit NAS-drev (hvis det er påkrævet). Du kan lade disse felter stå tomme, hvis du ikke har indstillet et brugernavn og en adgangskode.
  7. Klik på Næste.

NAS-deling på Sonos S1

Hvis du bruger et NAS-drev sammen med et Sonos S1-system, skal NAS-drevet understøtte fildelingsprotokollen SMBv1/CIFS. Der er kendte sikkerhedsrisici, når du bruger SMBv1 til fildeling. Hvis du vælger at bruge SMBv1, fordi du har ældre produkter, skal du være klar over, at den beskyttelse via autentificering og kryptering, som SMBv2 og især SMBv3 tilbyder, ikke findes på dit netværk. Vær opmærksom på, at data på dit NAS-drev kan være sårbare over for uautoriseret adgang, hvis du bruger SMBv1.

Vi anbefaler at opdatere til Sonos S2, så du kan bruge nyere SMB-versioner, når du opretter forbindelse mellem et NAS-drev og Sonos.