Kuuntele Dolby Atmos -ääntä televisiolla Sonosin kautta

Sonos Arc, Arc SL, Beam (Gen 2) ja Era 300 (surround-kaiuttimina) tukevat Dolby Atmos -äänen toistoa, kun niitä käytetään kotiteatterikokoonpanossa. Tässä artikkelissa kerrotaan tärkeimmät tekijät, jotka määrittävät, voidaanko Atmos-tuetulla tuotteella toistaa Dolby Atmos -ääntä televisiosta. Näitä tekijöitä ovat television HDMI-liitännät, suoratoistopalvelut, kuten Netflix tai Amazon Prime Video, ja fyysiset lähdelaitteet, kuten Fire TV, Roku tai Apple TV.

Jos Sonos-tuote vastaanottaa Atmos-signaalia televisiosta, tämä näkyy Sonos-sovelluksessa sekä ”Nyt toistetaan” -näytöllä että ”Oma järjestelmäni” -valikossa.

HDMI ARC ja HDMI eARC

ARC ja eARC ovat protokollia, jotka vastaavat äänen lähettämisestä HDMI-kaapelin kautta kotiteatterijärjestelmiin. Sonos Arc, Arc SL, ja Beam (Gen 2) on liitettävä HDMI ARC:iin tai HDMI eARC:iin, jotta Dolby Atmosin sisältöä voidaan toistaa. Kaikissa televisioissa ei ole HDMI ARC- tai HDMI eARC -yhteyttä, joten tarkista television käyttöoppaasta, mitkä HDMI-yhteydet sinulla on. Seuraavassa taulukossa näytetään, mitä fyysisiä yhteyksiä Dolby Atmos tarvitsee muihin kotiteatteriäänimuotoihin verrattuna.

Stereoääni
(PCM)

5.1 Surround-ääni
(Dolby Digital)

Dolby Atmos
(Dolby Digital Plus)

Dolby Atmos
(Dolby TrueHD)

HDMI eARC

HDMI ARC

Optinen sovitin

Suurin osa Dolby Atmos -äänestä voidaan toistaa HDMI-ARC:n kautta Dolby Digital Plus -koodekin avulla. HDMI-eARC vaaditaan häviöttömän Dolby Atmos -äänen toistamiseen Dolby TrueHD -koodekilla.

Suoratoistopalvelut

Jotkut television ja elokuvien suoratoistopalvelut tukevat nyt Dolby Atmosia. Netflixin kaltaiset palvelut edellyttävät tiettyä tilaustasoa, jotta Dolby Atmos -sisältöä voidaan käyttää. Huomaa, että vaikka palvelu tukee Dolby Atmosia, joissakin ohjelmissa ja elokuvissa ei välttämättä ole Dolby Atmos -ääntä. Tarkista suoratoistopalvelun tarjoajalta, tukevatko he Dolby Atmosia.

Lähdelaitteet

Dolby Atmos -äänen saaminen voi riippua myös sisältöä toistavasta fyysisestä lähdelaitteesta. Esimerkiksi Amazon Fire TV Cube tukee Dolby Atmos -sisältöä, mutta vanhemman sukupolven Fire TV:t eivät. Jotkut televisiot eivät tue Dolby Atmos -ääntä, vaikka lähdelaite (esim. Roku Ultra) tukeekin sitä. Useimmissa tapauksissa TV koodaa äänen uudelleen Dolby Digital 5.1:een. Tarkista laitteen valmistajalta, tukeeko se Dolby Atmosia.