Käytä NAS-asemaa Sonosin kanssa

Verkkoon liitetty tallennusasema (NAS) on erillinen kiintolevy, joka on liitetty verkkoon. NAS-asema pysyy verkossa ilman tietokonetta, jolloin musiikkikirjaston kappaleet ovat käytettävissä Sonos-järjestelmän kautta ilman, että tietokoneen on oltava päällä.

Suosittelemme, että muutat NAS-verkkokiintolevyn käyttämään SMBv2- tai SMBv3-tiedostojakoprotokollaa jakaaksesi kirjastosi S2 Sonos -järjestelmän kanssa. Katso NAS-verkkokiintolevyn ohjekirjasta tietoja siitä, miten SMB-asetukset tarkistetaan tai vaihdetaan.

Ennen kuin aloitat

Tarvitset verkkopolun NAS-aseman musiikkikansioon. Polku voi käyttää NAS-aseman isäntänimeä tai IP-osoitetta. Jos et ole varma NAS-aseman polusta, tutustu NAS-aseman käyttöoppaaseen tai ohjeasiakirjoihin.

Joitakin yleisiä esimerkkejä ovat:

• IP-osoitteittain: \\<IP-osoite>\Musiikki
  • WD MyCloud: \\WDMYCLOUD\Julkinen
  • Apple Time Capsule: \\<TimeCapsuleName>\Tiedot

Jos olet asettanut käyttäjänimen ja salasanan jaetulle musiikkikansiolle, sinun on annettava nämä asennuksen aikana.

Lisää NAS-asema Sonosiin

iOS tai Android

1. Avaa iOS- tai Android -järjestelmille tarkoitettu Sonos-sovellus.
  2. Avaa  Asetukset-välilehti ja valitse Järjestelmä > Musiikkikirjasto > Musiikkikirjaston asennus ja napauta + (plus).
  3. Syötä polku NAS-asemaan sekä käyttäjänimi ja salasana (tarvittaessa). Jos et ole asettanut käyttäjänimeä ja salasanaa, voit jättää nämä kentät tyhjiksi.
  4. Napauta kohtaa Seuraava.

macOS tai Windows

1. Avaa macOS- tai Windows-käyttöjärjestelmän Sonos-sovellus.
  2. Avaa Hallitse-valikko ja valitse kohta Musiikkikirjaston asetukset.
  3. Napsauta + (plus) macOS:llä tai Lisää, jos käytät Windowsia.
  4. Valitse verkotettu laite (esim. NAS-asema).
  5. Syötä polku NAS-asemaan ja napsauta Seuraava.
  6. Syötä käyttäjänimi ja salasana NAS-asemassa olevaa kansiota varten (tarvittaessa). Jos et ole asettanut käyttäjänimeä ja salasanaa, voit jättää nämä kentät tyhjiksi.
  7. Napsauta Seuraava.

NAS-jaot Sonos S1:llä

Jos haluat käyttää NAS-asemaa Sonos S1:n kanssa, NAS-aseman on tuettava SMBv1/CIFS -tiedostojen jakamisprotokollaa. On olemassa tunnettuja turvallisuusriskejä SMBv1:n käytössä tiedostojen jakamista varten. Jos valitset SMBv1:n käytön laillisuussyistä, huomaa, että SMBv2:n ja etenkin SMBv3:n todennus- ja salaussuojaukset eivät ole verkossasi saatavilla. Huomaa, että SMBv1:n käyttö saattaa jättää NAS-tietosi alttiiksi luvattomalle käytölle.

Suosittelemme, että päivität Sonos S2:een käyttääksesi myöhempää SMB-versiota, kun liität NAS:n Sonosiin.