Kosketussäätimien käyttö Sonos-tuotteissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit hallita Sonos-järjestelmää Sonos-tuotteiden, kuten Era 100 -kaiuttimen ja Moven, kosketussäätimillä. Artikkelistamme painikesäätimien käyttö löytyy lisätietoja tuotteista, joissa on fyysiset painikkeet, kuten Play:1-kaiuttimessa tai Playbar-äänipalkissa.

Tuotteet, joissa on äänenvoimakkuuden liukukytkin

Nämä ohjeet koskevat seuraavia Sonos-tuotteita:

• Era 100
  • Era 300
  • Move 2

Toista ja tauota

Napauta toisto-/taukopainiketta kerran toistaaksesi tai tauottaaksesi äänen.

Muuta äänenvoimakkuutta

• Liu’uta sormeasi ylös tai alas äänenvoimakkuuden liukukytkimellä lisätäksesi tai pienentääksesi äänenvoimakkuutta.
  • Voit myös lisätä tai pienentää äänenvoimakkuutta napauttamalla äänenvoimakkuuden liukusäätimen päässä olevaa plus- tai miinuspainiketta (+ tai –). Kun ääntä toistetaan, voit myös yhtäjaksoisesti lisätä tai pienentää äänenvoimakkuutta painamalla äänenvoimakkuusliukusäätimen päässä olevaa plus- tai miinuspainiketta (+ tai –).

Ohita kappaleita

Toisto-/taukopainikkeen vieressä olevilla nuolipainikkeilla voi hypätä kappaleen yli tai palata takaisin edelliseen kappaleeseen, jos mahdollista.

• Paina oikeanpuoleista nuolta siirtyäksesi seuraavaan kappaleeseen.
  • Paina vasemmanpuoleista nuolta palataksesi edelliseen kappaleeseen.

Ryhmitä huoneita

1. Napauta ja pidä toisto-/taukopainiketta painettuna, jotta voit ryhmittää sen toisen toistavan huoneen kanssa. Jos sinulla on useita huoneita, joissa toistetaan eri sisältöä, jatka toisto-/taukopainikkeen painamista käsitelläksesi jokaisen toistavan huoneen.
  2. Vapauta toisto-/taukopainike. Tuote ryhmitetään kyseisen huoneen kanssa.

Ota puhepalvelut käyttöön tai pois käytöstä

Voit ottaa puhepalvelut käyttöön tai pois käytöstä puhepalvelupainikkeella. Huomaa, että tämä ei kytke mikrofonia päälle tai pois päältä, mikä voidaan tehdä tuotteen takana olevalla mikrofonin katkaisimella.

• Kun merkkivalo palaa, puhepalvelut ovat käytössä, ja voit käyttää äänikomentoja.
  • Kun se ei pala, puhepalvelut ovat pois käytöstä.

Tuotteet, joissa ei ole äänenvoimakkuuden liukukytkintä

Nämä ohjeet koskevat seuraavia Sonos-tuotteita:

• Amp
  • Arc
  • Arc SL
  • Beam (Gen 1)
  • Beam (Gen 2)
  • Five
  • Move
  • One (Gen 1)
  • One (Gen 2)
  • One SL
  • Play:5 (Gen 2)
  • Playbase
  • Ray

Toista ja tauota

• Napauta toisto-/taukopainiketta kerran toistaaksesi tai tauottaaksesi äänen.

Muuta äänenvoimakkuutta

• Kun tuote on vaakasuorassa asennossa, pienennä äänenvoimakkuutta napauttamalla vasemmalla olevaa -painiketta ja suurenna äänenvoimakkuutta napauttamalla oikealla olevaa painiketta.
  • Pystyasennossa ylempi -painike suurentaa äänenvoimakkuutta, kun taas alempi painike pienentää äänenvoimakkuutta.

Ohita kappaleita

• Pyyhkäise vasemmalta oikealle kosketussäätimien yli siirtyäksesi seuraavaan kappaleeseen (jos käytettävissä). Pyyhkäise oikealta vasemmalle siirtyäksesi edelliseen kappaleeseen.

Ryhmitä huoneita

1. Napauta ja pidä tuotteen toisto-/taukopainiketta painettuna, jotta voit ryhmittää sen toisen toistavan huoneen kanssa. Jos sinulla on useita huoneita, joissa toistetaan eri sisältöä, jatka toisto-/taukopainikkeen painamista käsitelläksesi jokaisen toistavan huoneen.
  2. Vapauta toisto-/taukopainike, niin tuote ryhmitellään kyseisen huoneen kanssa.

Kytke mikrofoni päälle tai pois päältä

Napauta puheohjatuilla Sonos-tuotteilla mikrofonikuvaketta ottaaksesi mikrofonin käyttöön tai pois käytöstä.

• Kun valo palaa, mikrofoni on käytössä, ja voit käyttää puhekomentoja*. (*Puheohjaus ei saatavana Suomessa.)
  • Kun valo ei pala, mikrofoni on pois käytöstä.
  • Kun mikrofoni ei ole käytössä, voit jatkaa puhekomentojen käyttöä pitämällä mikrofonipainiketta painettuna. Kun vapautat sen, mikrofoni on jäleen pois käytöstä.

Ota kosketussäätimet pois käytöstä

1. Avaa iOS- tai Android -järjestelmille tarkoitettu Sonos-sovellus.
  2. Valitse Asetukset-välilehdeltä Järjestelmä ja sen jälkeen tuote, jonka kosketussäätimet haluat ottaa pois käytöstä.
  3. Napauta kohtaa Kosketussäätimet ottaaksesi kosketussäätimet pois käytöstä tai käyttöön kyseisellä tuotteella.