Je muziekbibliotheek aan Sonos toevoegen

Sonos kan je muziekbibliotheek streamen vanaf een computer of netwerkopslag (NAS)-schijf op je lokale netwerk. Dit artikel helpt je je muziekmap op het netwerk te delen zodat Sonos er toegang toe heeft, en laat je vervolgens zien hoe je je gedeelde muziekmap toevoegt aan Sonos met de Sonos-app.

Als je je muziekbibliotheek al hebt toegevoegd maar muziek hebt gedownload of verwijderd, nieuwe afspeellijsten hebt gemaakt of metadata hebt aangepast, zie ons artikel over je Sonos-muziekbibliotheek bijwerken.

Je muziekmap delen op het netwerk

Om Sonos toegang te geven tot je muziekbibliotheek, moeten de bestanden eerst worden gedeeld op je lokale netwerk met de juiste machtigingen. Bezoek een van onze onderstaande artikelen voor instructies over het delen van een muziekmap op een NAS-schijf of een computer met macOS of Windows.

Nadat je je muziekmap in het netwerk hebt gedeeld, heb je een netwerkpad dat je kunt opgeven aan Sonos via de Sonos-app. Als voorbeeld, als de hostnaam van een computer "MyComputer" is en de gedeelde map "Music Folder" heet, zou het netwerkpad er als volgt uitzien:

\\MyComputer\Music Folder

Voeg je muziekbibliotheek toe in de Sonos-app

Nadat je je muziekmap hebt gedeeld, kun je je bibliotheek toevoegen aan je Sonos-systeem met een van de Sonos-apps.

Sonos-apps voor macOS of Windows

1. Ga naar het Beheren-menu en selecteer Instellingen muziekbibliotheek.
  2. Onder de sectie "Mijn muziek mappen op Sonos," selecteer + (plus) op macOS, of Toevoegen als je Windows gebruikt.
  3. Selecteer Netwerkapparaat (bijv. NAS-schijf).
  4. Typ het netwerkpad voor je gedeelde muziekmap en selecteer Volgende.
  5. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in voor het account dat wordt gebruikt om de muziekmap te delen.

Sonos-app voor iOS of Android

1. Ga naar het Instellingen-menu en selecteer Beheren naast je systeem.
  2. Selecteer Muziekbibliotheek, en daarna Gedeelde Map Toevoegen.
  3. Voer het netwerkpad, gebruikersnaam en wachtwoord in voor je gedeelde muziekmap, en selecteer Toevoegen.

Sonos S1 Controller-app voor iOS of Android

1. Vanuit het Instellingen-tabblad, selecteer Systeem.
  2. Onder Systeeminstellingen, selecteer Muziekbibliotheek.
  3. Selecteer Muziekbibliotheek Instellen, en daarna Gedeelde Muziekmap Toevoegen.
  4. Voer het netwerkpad, gebruikersnaam en wachtwoord in voor je gedeelde muziekmap, en selecteer Volgende.

Als de map succesvol is gedeeld met Sonos, toont de app een scherm dat aangeeft dat de share nu is ingesteld op je Sonos-systeem. Zodra je Sonos-systeem je muziekbibliotheek heeft geïndexeerd, kun je de nummers in je muziekbibliotheek openen en afspelen met elke Sonos-app.

Als je een foutmelding ziet nadat je je muziekshare hebt geprobeerd toe te voegen, neem contact op met Sonos Support en wij kunnen je helpen met het deelproces.