Updaten van je Sonos-muziekbibliotheek

Als je wijzigingen aanbrengt in je muziekbibliotheek zoals het downloaden of verwijderen van muziek, aanmaken van nieuwe afspeellijsten of aanpassen van albumcovers of metadata, moet je de muziekbibliotheekindex op Sonos updaten voordat deze wijzigingen in je Sonos-app verschijnen. Bekijk ons artikel over het toevoegen van je muziekbibliotheek als je je bibliotheek nog niet aan Sonos hebt toegevoegd.

Updaten van je muziekbibliotheek

Sonos-app voor iOS of Android

1. Ga naar het menu Instellingen en selecteer Beheren naast je systeem.
    1. Als je de Sonos S1 Controller-app gebruikt, ga je naar het tabblad Instellingen en selecteer je Systeem.
  2. Selecteer Muziekbibliotheek.
  3. Selecteer Muziekindex nu updaten.

Sonos-app voor macOS of Windows

1. Ga naar het menu Beheren en klik op Nu muziekindex updaten.
  2. Klik op Ja om te bevestigen.

Afhankelijk van de grootte van je bibliotheek kan de update van je muziekindex een aantal minuten duren.

Automatische updates plannen voor je muziekbibliotheek

Als je vaak wijzigingen in je muziekbibliotheek aanbrengt, kun je automatische index-updates inplannen. Na het instellen zal Sonos eenmaal per dag op een aangegeven tijdstip je bibliotheek scannen op wijzigingen.

Sonos-app voor macOS of Windows

1. Ga naar het menu Beheren en klik op Instellingen muziekbibliotheek.
  2. Klik op het tabblad Geavanceerd en controleer Update content iedere dag om.
  3. Kies de tijd waarop je de update wilt laten uitvoeren.

De computer of NAS-drive waarop je bibliotheek is opgeslagen moet aan staan en actief zijn op de ingestelde tijd om de indexupdate uit te kunnen voeren.