Fout 900 bij het toevoegen van een muziekbibliotheek

De Sonos-app kan fout 900 geven als je Sonos-systeem problemen ondervindt met het toevoegen van een nieuw muziekbibliotheekdeel aan je systeem.

Fout 900 in Windows

Deze foutmelding duidt op een probleem met de service van de Windows-server. Deze fout betekent dat Sonos probeert het gedeelde muziekbestand te creëren, maar dat de server niet voldoende opslagruimte heeft om dit verzoek te voltooien. Om deze fout op te lossen moet het Windows-register (Registry) worden aangepast om de stapelgrootte voor de serverservice te verhogen.

Het aanpassen van het Windows-register is een kritiek proces en kan bij onjuiste uitvoering schadelijk zijn voor je computer. Als je niet bekend bent met het aanpassen van het Windows-register kun je contact met ons opnemen voor meer hulp.

Heb je ervaring met het aanpassen van je Windows-register of vergelijkbare instellingen, volg dan de onderstaande stappen om het probleem op te lossen.

1. Open het Startmenu en klik op Uitvoeren.
    1. Het kan zijn dat je bij nieuwere versies van Windows geen knop Uitvoeren ziet. Open in dat geval het Startmenu, typ uitvoeren en druk op Enter.
  2. Typ
    regedit
    en klik vervolgens op OK.
  3. Ga naar de volgende map:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters
  4. Zoek de parameter die IRPStackSize heet. Zie je die staan, ga dan door naar stap 5.
    Staat IRPStackSize er niet tussen, volg dan de onderstaande stappen:
    1. Klik op Bewerken en selecteer Nieuw. Klik vervolgens op DWORD-waarde.
    2. Typ
      IRPStackSize
      onder Waardenaam en klik op OK. Typ
      IRPStackSize
      precies zoals het wordt weergegeven, want deze naam is hoofdlettergevoelig.
  5. Klik op IRPStackSize, klik op Bewerken en klik dan op Wijzigen.
  6. Typ in het vak Gegevenswaarde een grotere waarde en klik daarna op OK. Staat er geen waarde in het vak, zorg dan dat Basis is ingesteld op Decimaal en stel de Gegevenswaarde in op 24.
  7. Start de pc opnieuw op en probeer daarna je muziekbibliotheek opnieuw toe te voegen aan Sonos.

Fout 900 in macOS

Als je gebruikmaakt van een Mac en je krijgt foutmelding 900 op het moment dat je probeert bij een gedeeld muziekbestand te komen of dit wilt toevoegen, volg dan de stappen in ons artikel over Foutmelding 'Computer werd niet gevonden'.