Muziek afspelen die is opgeslagen op je iPhone, iPad of iPod touch

In dit artikel wordt een aantal manieren besproken om muziek van je iOS-apparaat af te spelen op Sonos, evenals een aantal alternatieven zoals muziek opslaan op een computer of afspelen met een streamingdienst.

Mijn muziek op mijn iOS-apparaat laten staan

Apple AirPlay 2

We bevelen AirPlay aan om muziek die is opgeslagen op je iOS-apparaat op Sonos af te spelen. Zie ons artikel over AirPlay gebruiken voor meer informatie over welke Sonos-producten AirPlay ondersteunen en hoe je AirPlay gebruikt met Sonos.

Bluetooth

Je kunt muziekbestanden afspelen vanaf je iOS-apparaat naar een ondersteund Sonos-product met bluetooth. In ons artikel over bluetooth vind je informatie over de Sonos-producten die bluetooth-audio ondersteunen.

Mijn muziek verplaatsen naar een streamingdienst of NAS-drive

Streamingdiensten

Bij sommige streamingdiensten kun je je eigen muziek online uploaden en streamen. We ondersteunen de volgende services die toestaan dat je je eigen muziek uploadt. Voor sommige van deze services heb je wel een premium abonnement nodig, anders werken ze niet met Sonos.

1. Apple Music
  2. YouTube Music
  3. Deezer
  4. Plex

Zie ons artikel over muziekdiensten toevoegen om aan de slag te gaan met een van de bovengenoemde diensten.

NAS-drive

Heb je een NAS (Network Attached Storage)-drive op je netwerk, dan kun je je nummers verplaatsen of kopiëren naar de NAS en ze delen met je Sonos-systeem. Zodra de muziek is gedeeld met de NAS, kun je die muziek doorzoeken en afspelen via de Sonos-app op je iOS-apparaat. Zie ons artikel over het gebruik van een NAS-drive met Sonos om aan de slag te gaan.