Aanbevolen instellingen voor het gebruik van Sonos met ethernetnetwerken

Voor de meeste huizen en kleine bedrijven raadt Sonos een draadloze installatie aan. Maar er bestaan situaties waarin de voorkeur mogelijk uitgaat naar het verbinden van Sonos-producten met je netwerk via ethernet:

• Een groter huis of een middelgroot tot groot bedrijf, vooral als er ruimtes zijn waar wifi geen bereik heeft of hapert.
  • Een drukke ruimte met veel draadloze interferentie waardoor een goede werking van wifi wordt gestoord.
  • Als het vaak nodig is om audio tegelijkertijd naar zes of meer ruimtes te streamen, vooral bij het streamen van audio met een hoge bitsnelheid.

In de bovenstaande situaties kan het verbinden van Sonos-producten via ethernet een meer betrouwbare ervaring bieden. Bij het met een kabel aansluiten van Sonos-producten moet aan het volgende worden gedacht:

• Wanneer een Sonos-product met een ingebouwde ethernetpoort wordt aangesloten met een kabel, wordt het volledige Sonos-systeem overgeschakeld naar een bekabelde installatie. In dat geval creëert Sonos een speciaal draadloos netwerk dat losstaat van je thuisnetwerk. Bij een bekabelde installatie blijven Sonos-producten zonder ingebouwde ethernetpoort het thuisnetwerk gebruiken.
  • Wanneer je voor deze installatie kiest, kun je het beste zoveel mogelijk Sonos-producten met een kabel aansluiten op je thuisnetwerk om draadloos verkeer te beperken.
  • Sonos-producten moeten alleen worden aangesloten op een router of schakelaar. Gebruik geen open ethernetverbindingen op wifi-toegangspunten of extenders tenzij die apparaten ook via ethernet zijn aangesloten op het netwerk. Gebruik geen Ethernet-over-Power (EoP)-apparaten.
  • Om interferentie te voorkomen, zul je de wifi van je router en het draadloze Sonos-netwerk zo moeten configureren dat ze aparte kanalen gebruiken.
  • Voor kamers met een home cinema-systeem wordt aangeraden om het primaire home cinema-apparaat met een kabel aan te sluiten voordat eventuele satellieten met een kabel worden aangesloten.