Een alarm instellen op Sonos

Gebruik de alarmfuncties om 's ochtends wakker te worden met je favoriete muziek of stel herinneringen gedurende de dag in. Volg de onderstaande aanwijzingen om alarmen in te stellen voor je Sonos-producten.

Zie ons artikel over een slaaptimer instellen op Sonos als je wilt dat de muziek automatisch uitschakelt na een bepaalde tijdsperiode.

Sonos-app voor iOS of Android

1. Ga naar het Instellingen menu.
  2. Selecteer de Beheren knop naast Mijn Systeem.
  3. Selecteer Alarmen.
  4. Om een nieuw alarm te creëren, selecteer Alarm toevoegen. Om een bestaand alarm te bewerken, selecteer het alarm uit de lijst.
  5. Stel je gewenste tijd, kamer en muziekinstellingen in. Je kunt ook het gewenste volume aanpassen, wanneer het alarm herhaalt, en hoe lang het alarm zal klinken.
  6. Selecteer Opslaan.

Sonos-app voor macOS of Windows

1. Ga naar het scherm Een muziekbron selecteren aan de rechterkant van de Sonos-app en klik onderaan op Alarmen.
  2. Om een nieuw alarm aan te maken, klik je op het plus-pictogram voor macOS of de knop Toevoegen voor Windows. Als je een bestaand alarm wilt bewerken, klik je op de naam van het alarm en daarna op Bewerken.
  3. Stel de tijd, kamer, muziek, frequentie en het volume in.
  4. Klik op OK om het alarm op te slaan.

Sonos S1 Controller-app voor iOS of Android

1. Ga naar het tabblad Kamers en selecteer het Alarm-pictogram
  2. Om een nieuw alarm aan te maken, selecteer je Alarm toevoegen. Om een bestaand alarm toe te voegen, selecteer je het alarm uit de lijst.
  3. Stel de tijd, kamer, muziek, frequentie en het volume in.
  4. Selecteer Opslaan.

Je hebt ook toegang tot alarmen via het tabblad Instellingen. Ga daarna naar Systeem > Alarmen.

Extra informatie

• Als je Inclusief gegroepeerde kamers aanvinkt, speelt het alarm af in de kamers die zijn gegroepeerd op het moment dat het alarm afgaat. Het alarm wordt niet afgespeeld in de kamers die al waren gegroepeerd op het moment dat het alarm werd toegevoegd aan het Sonos-systeem.
  • Om nummers af te spelen uit je lokale muziekbibliotheek, moet je eerst het nummer toevoegen aan een Sonos-afspeellijst of Geïmporteerde afspeellijsten en daarna de afspeellijst kiezen als de bron voor het alarm.
  • Het aantal alarmen dat je maximaal kunt instellen op Sonos is 32.