Een apparaat met Google Assistent instellen om Sonos te bedienen

Dit artikel helpt je een apparaat met de Google Assistent, zoals een Google Home of Google Home Mini, in te stellen om Sonos te bedienen. Na het instellen kun je de Google Assistent op Sonos gebruiken om muziek af te spelen, nummers over te slaan, afspelen te onderbreken, het volume te wijzigen en nog veel meer.

Lees in ons artikel Beschikbaarheid van de Google Assistent op Sonos of de Google Assistent in jouw land beschikbaar is.

Je kunt de Google Assistent ook rechtstreeks toevoegen aan je Sonos-producten met stembediening. Lees voor meer informatie ons artikel over de Google Assistent installeren op een Sonos-product met stembediening.

Voor je begint

• Zorg ervoor dat je Sonos-app up-to-date is en dat je Sonos-systeem draait met de laatste softwareversie. Lees in dit artikel hoe je Sonos kunt updaten: Het updaten van je Sonos-systeem.

• Download de Google Assistent-app op je mobiele apparaat. We raden je aan om voordat je begint de app te openen en in te loggen op je Google-account.

De Google Assistent toevoegen aan Sonos

1

Aan de slag

Klik op het tabblad Instellingen in de Sonos-app voor iOS of Android. Selecteer onder Stem Services > Stem > Een service toevoegen en kies Google Assistent.

2

Inloggen op je Sonos-account

De Google Assistent-app geeft aan dat je moet inloggen op je Sonos-account. Als je je wachtwoord voor je Sonos-account bent vergeten, kan dit hier worden gereset: Je Sonos-wachtwoord resetten.

3

Muziekservices toevoegen en een standaard service kiezen

Om de Google Assistent te gebruiken voor het afspelen van muziek op Sonos moet je hetzelfde muziekservice-account toevoegen aan zowel de Google Assistent als je Sonos-systeem.

Kijk in de Google Assistent-app welke muziekservice je toegevoegd hebt door op je profielicoontje in de rechterbovenhoek te tikken en daarna Services > Muziek te kiezen. Je kunt vanuit dit menu ook je standaard service instellen.

Bekijk ons artikel Muziekservice aan Sonos toevoegen om een muziekservice aan het Sonos-systeem toe te voegen.

4

De Google Assistent gebruiken met je Sonos-speaker

Na de installatie van de Google Assistent krijg je een paar voorbeeldopdrachten om testen met Sonos uit te voeren en je ervan te verzekeren dat alles juist werkt. Je kunt ook een standaard speaker selecteren zodat content altijd wordt afgespeeld in een specifieke kamer zonder dat je de kamernaam hoeft te noemen in de opdracht.

Bekijk voor meer informatie over het gebruik van de Google Assistent met Sonos ons artikel Sonos bedienen met de Google Assistent.

Ondersteunde muziekservices

Je kunt met de Google Assistent op Sonos de volgende muziekservices gebruiken:

• Deezer
  • Spotify
  • YouTube Music

Je kan de Google Assistent vragen muziek af te spelen vanaf de volgende services op Sonos, maar deze kunnen niet rechtstreeks worden toegevoegd aan de Google Assistent-app.

• TIDAL
  • TuneIn

Hulp nodig?

Bekijk ons artikel over probleemoplossing voor extra hulp als je problemen ondervindt met je Google Assistent op Sonos.