Je Windows-muziekmap delen met Sonos

Volg de stappen in dit artikel om een muziekmap van je Windows 10- of Windows 11-computer te delen met je lokale netwerk. Door de map te delen, kun je deze toevoegen aan Sonos voor je lokale muziekbibliotheek.

Na het volgen van deze stappen is de muziekmap klaar om te delen met je Sonos-producten en weet je het netwerkpad van de map dat je aan de Sonos-app zult toevoegen.

Voeg een lokale gebruiker toe aan je Windows-pc

Volg de instructies in dit Microsoft-ondersteuningsartikel om een nieuw lokaal account aan je pc toe te voegen. Je zult de gebruikersnaam en het wachtwoord van de nieuwe lokale gebruiker gebruiken om je muziekmap aan Sonos toe te voegen.

Deel je muziekmap in Windows

1. Navigeer in Verkenner naar de map met je muziekbestanden.
  2. Klik met de rechtermuisknop op je muziekmap en selecteer Eigenschappen.
  3. In het Eigenschappen-venster selecteer je het tabblad Delen.
  4. Selecteer Geavanceerd delen, en vink het vakje aan naast Deze map delen.
  5. Selecteer Machtigingen en zoek naar je nieuwe lokale account dat wordt vermeld onder "Groep- of gebruikersnamen."
    1. Als het nieuwe lokale account niet wordt vermeld, selecteer dan Toevoegen… en typ vervolgens de naam van het account onder "Objectnamen invoeren om te selecteren." Je kunt Namen controleren selecteren om ervoor te zorgen dat Windows het juiste gebruikersaccount toevoegt.
  6. Met je lokale account geselecteerd, zorg ervoor dat het vakje Toestaan is aangevinkt naast de leesrechten.
  7. Selecteer de groep Iedereen en zorg ervoor dat er geen vinkje staat in de kolom Weigeren voor de leesrechten.
  8. Selecteer OK om terug te gaan naar het Eigenschappen-venster.

De muziekmap wordt nu gedeeld op je lokale netwerk. Je zou nu moeten zien dat je muziekmap de status "Gedeeld" heeft.

Je ziet ook een Netwerkpad vermeld in hetzelfde venster. Noteer dit netwerkpad, omdat je het zult gebruiken om je muziekmap aan Sonos toe te voegen. Het netwerkpad moet in het volgende formaat zijn:

\\Hostname\Mapnaam

Je gedeelde map toevoegen aan Sonos

Je kunt nu je gedeelde map toevoegen aan je Sonos-systeem met behulp van de Sonos-app.

Volg de stappen in ons Voeg je muziekbibliotheek toe aan Sonos-artikel om te leren hoe je het netwerkpad van je gedeelde map aan je Sonos-systeem kunt opgeven.