Vereisten Sonos-app

In dit artikel vind je de vereisten voor het besturingssysteem en apparaten voor de Sonos S1 Controller en Sonos S2-app. Bekijk ons artikel op vereisten voor Sonos-systeeminstallatie voor informatie over vereisten voor netwerken, home cinema-systemen en muziekbibliotheken.

OS-vereisten voor mobiele apparaten

Je hebt een iOS- of Android-apparaat nodig om een nieuw Sonos-systeem te installeren of nieuwe producten toe te voegen. De Sonos-app is beschikbaar voor de volgende OS-versies:

Sonos S2 app

• iOS 16 of hoger
  • iPadOS 16 of hoger
  • Android 8.0 en hoger (niet ondersteund op Chromebooks)
  • Fire OS 7 en hoger

Sonos S1 app

• iOS 12 of hoger
  • iPadOS 13 of hoger
  • Android 8.0 en hoger (niet ondersteund op Chromebooks)
  • Fire OS 7 en hoger

Sommige OS-versies worden niet meer ondersteund, maar werken nog wel met standaard Sonos-functies zoals door muziek bladeren en het afspelen bedienen. Lees voor meer informatie ons artikel over Niet-ondersteunde OS-versies.

Bètaversies van besturingssystemen worden niet ondersteund door de Sonos-app. De Sonos-app werkt mogelijk niet goed als hij wordt gestart in een bètabesturingssysteem.

Vereisten voor Windows en macOS

Sonos ondersteunt de volgende versies van macOS en Windows, maar niet alle functies voor systeembeheer zijn beschikbaar, waaronder het installeren van een nieuw Sonos-systeem of het toevoegen van nieuwe producten. Lees ons artikel over de functies van de Sonos-desktop-app voor meer informatie.

Sonos S2-desktop-app

• macOS 10.12 en hoger
  • Windows 8 en hoger

Sonos S1-desktop-app

• macOS 10.12 en hoger
  • Windows 7 en hoger

Het besturingssysteem van je apparaat controleren

Via de volgende links vind je meer informatie over het updaten naar een met Sonos compatibele OS-versie, als je apparaat dit ondersteunt. Let er wel op dat bij het upgraden van een besturingssysteem van een apparaat de instellingen en functies kan aanpassen en de ondersteuning van andere apps kan wijzigen. Raadpleeg vóór het updaten de fabrikant van je apparaat als je er niet zeker van bent wat er na het updaten wijzigt.