Sonos Move of Roam wordt als 'Offline' weergegeven

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je Sonos Move en Roam weer online kunt krijgen als ze als 'Offline' worden aangeduid in de Sonos-app. Als je product helemaal ontbreekt in de Sonos-app, zie dan ons artikel Producten die ontbreken in de Sonos-app voor handige tips om die producten weer online te krijgen.

Move

Move wordt als 'offline' weergegeven in de Sonos-app wanneer de bluetooth-modus is ingeschakeld, de speaker is uitgeschakeld of zich in de slaapstand bevindt, of wanneer hij buiten het bereik van het wifinetwerk is.

Verzeker je ervan dat Move aan staat, is opgeladen en dat de wifi-modus is ingeschakeld door het ledlampje bovenop te controleren. Een blauw ledlampje geeft aan dat je Move in de bluetooth-modus wordt gebruikt. Druk één keer op de modusknop om Move over te schakelen naar de wifimodus. Zie ons artikel over Move gebruiken met bluetooth voor meer informatie. Het kan zijn dat je Move dichter bij je router moet plaatsen om binnen het bereik van je wifinetwerk te blijven.

Roam

Roam wordt als 'offline' weergegeven in de Sonos-app wanneer hij is uitgeschakeld, zich in de slaapstand bevindt of wanneer hij buiten het bereik van het wifinetwerk is.

Controleer of Roam aan staat en zich niet in de slaapstand bevindt wanneer je toegang probeert te krijgen in de app. Zie ons artikel over problemen bij het opladen van Roam als Roam niet wil opladen of inschakelen. Het kan zijn dat je Roam dichter bij je router moet plaatsen om binnen het bereik van je wifinetwerk te blijven.

Na het vervangen van routers of wijzigen van wifi-instellingen

Wanneer je weer verbinding maakt met Sonos na het vervangen van je router of wijzigen van de wifi-instellingen, kan je draagbare Sonos-product worden weergegeven als offline als het niet het nieuwe wifiwachtwoord heeft gekregen. Je kunt het nieuwe wachtwoord opgeven door in de Sonos-app voor iOS of Android naar het tabblad  Instellingen te gaan en te tikken op (product) gebruiken op het nieuwe netwerk.