Sonos-product geeft status 'Niet verbonden' weer in de app

• Mobiel apparaat vereist
  • Sonos S2 vereist

In dit artikel wordt besproken wat je moet doen als je Sonos-product de status 'Niet verbonden' aangeeft in het tabblad Systeem of het tabblad Instellingen. Deze status kan worden weergegeven als de verbinding tussen je Sonos-product en je netwerk is verbroken of als het product onverwacht is uitgeschakeld.

Als je je Sonos-systeem helemaal niet kunt gebruiken en je app geeft de foutmelding 'Kan geen verbinding maken met Sonos', lees dan ons artikel Kan geen verbinding maken met Sonos.

De app gebruiken om weer verbinding te maken met je product

De Sonos-app kan je helpen om weer verbinding te maken met producten die niet langer verbonden zijn met je netwerk. De app kijkt welke producten verbindingsproblemen hebben en leidt je door de stappen die het probleem oplossen, zoals het rebooten van je router.

1. Druk in het tabblad Systeem op de naam van het product dat de status 'Niet verbonden' weergeeft.
  2. Druk op Ja wanneer je gevraagd wordt of je dit wilt oplossen.
  3. Volg de stappen in de app om weer verbinding te maken met je Sonos-product.

Voorkomen dat Sonos-producten in de toekomst de status 'Niet verbonden' weergeven

Als je Sonos-producten vaak de status 'Niet verbonden' weergeven, kan het zijn dat ze moeite hebben om verbinding met je netwerk te houden.

Het Sonos-product dichter bij de router plaatsen

Als je Sonos-product ver van de router af staat, kan het zijn dat het product geen goede verbinding kan maken met je draadloze netwerk. Probeer het product dichter bij de router te plaatsen om in de toekomst verbindingsproblemen te voorkomen. Is je Sonos-systeem bekabeld geïnstalleerd, plaats het product dan dichter bij het dichtstbijzijnde Sonos-product.

Mogelijke draadloze interferentie oplossen

Draadloze interferentie kan bijdragen aan problemen zoals het verbreken van de verbinding tussen Sonos-producten en het netwerk.

Lees ons artikel over draadloze interferentie beperken voor meer informatie over het wijzigen van draadloze kanalen en plaats je Sonos bijvoorbeeld verder weg van bepaalde elektronische apparaten om interferentie te vermijden.