Ongewenst geluid na Trueplay-tuning

Er bestaan een aantal gevallen waarbij Trueplay-tuning kan leiden tot ongewenste geluidsveranderingen in je Sonos-speaker. Dit artikel geeft een aantal redenen waarbij dit kan gebeuren en een aantal stappen om het geluid van je speaker na het tunen met Trueplay aan te passen.

Opnieuw tunen van je speaker

Overweeg voordat je opnieuw tunet de volgende tips om te zorgen dat Trueplay het beste geluid voor je speaker levert:

• Beperk achtergrondgeluid: Praat niet en maak geen harde geluiden als je tijdens het afstellen door de kamer loopt. Schakel indien mogelijk tijdelijk apparaten uit die achtergrondgeluid maken, zoals ventilatoren en airconditionings.
  • Bestrijk een zo groot mogelijk gebied: Probeer tijdens het afstellen een zo groot mogelijk deel van de kamer te bestrijken. Richt je in kleinere kamers op de plekken waar je het vaakst luistert.
  • Verplaats je iOS-apparaat: Maak terwijl je je iOS-apparaat vasthoudt kleine bewegingen van hoofd tot middel en vermijd het apparaat te snel te bewegen.
  • Pas het volume op je Sonos-speakers niet aan: Het geluid dat je speakers tijdens het afstellen afgeven is behoorlijk luid. Pas het volume op je Sonos-speakers tijdens het afstellen niet aan, want dit heeft een negatieve invloed op het resultaat van Trueplay. Je kunt op elk moment het tuningproces onderbreken door aan de onderkant van het scherm op de X te tikken.

Lees nadat je de bovenstaande tips hebt overwogen ons artikel over je Sonos-speaker opnieuw tunen met Trueplay.

Het geluid finetunen met de EQ

De kamer en plaatsing van je speaker kunnen samen met Trueplay-tuning de frequenties van je voorkeur hebben geboost of afgebroken. Je kunt na het tuningproces het geluid van je Sonos-speaker finetunen met gebruik van de EQ in de Sonos-app.

Trueplay uitschakelen

Als je de voorkeur hebt voor het geluid van je Sonos-speaker van vóór het tunen met Trueplay, of je wilt het geluid met en zonder Trueplay vergelijken, lees dan ons artikel over Trueplay uitschakelen.