Gebruik van touchbediening op Sonos-producten

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je Sonos-systeem bedient met de touchbediening op je Sonos-producten, zoals Era 100 en Move. Zie voor producten met fysieke knoppen, zoals de Play:1 of Playbar, ons artikel over knoppen gebruiken.

Producten met een volumeschuifregelaar

Deze aanwijzingen zijn van toepassing op de volgende Sonos-producten:

• Era 100
  • Era 300
  • Move 2

Afspelen en pauzeren

Tik één keer op de Play/Pauze-knop om audio af te spelen of te pauzeren.

Het volume aanpassen

• Schuif je vinger omhoog of omlaag over de volumeschuifregelaar om het volume harder of zachter te zetten.
  • Je kunt het volume ook harder of zachter zetten door op de + plus- of - minknoppen aan de uiteinden van de volumeschuifregelaar te tikken. Wanneer er audio wordt afgespeeld, kun je ook de + plus- of - minknoppen ingedrukt houden om in één beweging het volume harder of zachter te zetten.

Nummers overslaan

Met de pijltjesknoppen naast de Play/Pauze-knop kun je nummers overslaan of terug gaan naar een eerder nummer als die er zijn.

• Druk op de rechter pijl om door te gaan naar het volgende nummer.
  • Druk op de linker pijl om terug te gaan naar het vorige nummer.

Kamers groeperen

1. Houd de Play/Pauze-knop op een product ingedrukt om hem te groeperen met een andere kamer die geluid afspeelt. Als meerdere kamers andere content afspelen, houd je de Play/Pauze-knop ingedrukt om door alle kamers te gaan die content afspelen.
  2. Laat de Play/Pauze-knop los. Je product wordt nu gegroepeerd met die andere kamer.

Spraakservices in- of uitschakelen

Bij producten met stembediening kun je spraakservices in- of uitschakelen met de spraakserviceknop. Let op: Hierdoor wordt de microfoon niet uit- of ingeschakeld. Dit kun je wel doen met de microfoonschakelaar aan de achterkant van het product.

• Als het lampje brandt, zijn spraakservices ingeschakeld en kun je spraakopdrachten gebruiken.
  • Als het lampje niet brandt, zijn spraakservices uitgeschakeld.

Producten zonder volumeschuifregelaar

Deze aanwijzingen zijn van toepassing op de volgende Sonos-producten:

• Amp
  • Arc
  • Arc SL
  • Beam (Gen 1)
  • Beam (Gen 2)
  • Five
  • Move
  • One (Gen 1)
  • One (Gen 2)
  • One SL
  • Play:5 (Gen 2)
  • Playbase
  • Ray

Afspelen en pauzeren

• Tik één keer op de Play/Pauze-knop om audio af te spelen of te pauzeren.

Het volume aanpassen

• Als het product op zijn kant ligt, tik je op de knop aan de linkerkant om het volume lager te zetten. Tik op de knop rechts om het volume hoger te zetten.
  • Als het product rechtop staat, zet je het volume hoger met de bovenste knop en lager met de onderste knop.

Nummers overslaan

• Swipe van links naar rechts over de touchbediening om naar het volgende nummer te gaan (wanneer van toepassing). Swipe naar rechts om terug te gaan naar het vorige nummer.

Kamers groeperen

1. Houd de Play/Pauze-knop op een product ingedrukt om hem te groeperen met een andere kamer die geluid afspeelt. Als meerdere kamers andere content afspelen, houd je de Play/Pauze-knop ingedrukt om door alle kamers te gaan die content afspelen.
  2. Het product waarbij je de Play/Pauze-knop loslaat wordt nu gegroepeerd met die andere kamer.

Aan- en uitzetten van de microfoon

Tik voor Sonos-producten met stembediening op het microfoonpictogram om de microfoon aan of uit te zetten.

• Als het lampje brandt, is de microfoon ingeschakeld en kun je spraakopdrachten gebruiken.
  • Brandt het lampje niet, dan staat de microfoon uit.
  • Als de microfoon uitgeschakeld is, kun je gebruik blijven maken van de spraakopdrachten door de microfoonknop ingedrukt te houden. Zodra je de knop loslaat, wordt de microfoon weer uitgeschakeld.

Touchbediening uitschakelen

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Ga naar het tabblad Instellingen, tik op Systeem en kies het product waarin je de touchbediening wilt uitschakelen.
  3. Tik op Touchbediening om de touchbediening voor dat apparaat uit of weer in te schakelen.