Je muziekbibliotheek aan Sonos toevoegen

Met Sonos kun je jouw muziekbibliotheek van een andere computer of NAS-drive naar je Sonos-systeem te streamen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je jouw muziekbibliotheek kunt toevoegen met gebruik van de Sonos-app voor macOS of Windows.

Als je jouw muziekbibliotheek al hebt toegevoegd, maar muziek hebt gedownload of verwijderd, nieuwe playlists hebt gecreëerd of metadata hebt gewijzigd, lees dan ons artikel over je Sonos-muziekbibliotheek updaten.

1. Open de Sonos-app voor macOS of Windows.
  2. Ga naar het menu Beheren en selecteer Instellingen muziekbibliotheek.
  3. Klik op + (plus) op macOS of Toevoegen als je gebruikmaakt van Windows.
  4. Selecteer Mijn muziek folder als je gebruikmaakt van iTunes of als je niet zeker weet waar je muziek is opgeslagen. Als je muziek niet in de map Mijn muziek staat, selecteer je de juiste optie.
  5. Voer het wachtwoord van je computer in als hierom wordt gevraagd en volg de aanwijzingen op het scherm om het toevoegen van je muziekbibliotheek te voltooien. Afhankelijk van de grootte van je muziekbibliotheek kan het indexeren een paar minuten duren.