Updaten van je Sonos-muziekbibliotheek

Als je wijzigingen aanbrengt aan je muziekbibliotheek zoals downloaden of verwijderen van muziek, aanmaken van nieuwe playlists of aanpassen van albumcovers of metadata, moet je de muziekbibliotheekindex op Sonos updaten voordat deze wijzigingen in je Sonos-app verschijnen. Bekijk ons artikel over toevoegen van je muziekbibliotheek als je je muziekbibliotheek nog niet aan Sonos hebt toegevoegd.

Updaten van je muziekbibliotheek

iOS of Android

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Ga naar het tabblad  Instellingen en tik op Systeem > Muziekbibliotheek > Nu muziekindex updaten.
  3. Tik op Nu scannen.

macOS of Windows

1. Open de Sonos-app voor macOS of Windows.
  2. Ga naar het menu Beheren en klik op Nu muziekindex updaten.
  3. Klik op Ja om te bevestigen.

Afhankelijk van de grootte van je bibliotheek kan de update van je muziekindex een aantal minuten duren.

Automatische updates plannen voor je muziekbibliotheek

Als je vaak wijzigingen in je muziekbibliotheek aanbrengt, kun je automatische index-updates inplannen. Na de instelling zal Sonos eenmaal per dag op een bepaald tijdstip je bibliotheek scannen op wijzigingen.

iOS of Android

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android
  2. Ga naar het tabblad  Instellingen en tik op Systeem > Muziekbibliotheek > Muziekindex-updates plannen.
  3. Tik op Updatetijd muziekindex en kies de gewenste tijd om de update te laten uitvoeren.

macOS of Windows

1. Open de Sonos-app voor macOS of Windows.
  2. Ga naar het menu Beheren en klik op Instellingen muziekbibliotheek.
  3. Klik op het tabblad Geavanceerd en controleer Update content iedere dag om.
  4. Kies de tijd waarop je de update wilt laten uitvoeren.

Let op dat de computer of NAS-drive waarin je bibliotheek is opgeslagen ingeschakeld moet zijn en actief moet zijn op de ingestelde tijd om de update van de index met succes uit te kunnen voeren.