Bluetooth-audio stopt of slaat over

Dit artikel geeft veelgebruikte oplossingen voor geluidsonderbrekingen bij het afspelen van muziek naar een Sonos-product via bluetooth. Deze stappen zijn van toepassing op Bluetooth-compatibele Sonos-luidsprekers, draagbare luidsprekers en hoofdtelefoons.

Als je problemen hebt met het koppelen van je Sonos-product aan een Bluetooth-apparaat, zie ons artikel over problemen bij het verbinden van Sonos via Bluetooth.

1. Breng je Bluetooth-apparaat dichter bij je Sonos-product

De sterkte van een verbinding via Bluetooth wordt beïnvloed door de afstand tussen apparaten. Zorg ervoor dat je Bluetooth-apparaat en je Sonos-product binnen 9 meter van elkaar zijn (dit aantal kan variëren afhankelijk van omgevingsfactoren) om een sterke verbinding te garanderen.

2. Controleer de gegevensverbinding op je mobiele apparaat

Zorg ervoor dat je mobiele apparaat een adequate WiFi- of mobiele dataverbinding heeft als je een streamingdienst gebruikt als je muziekbron. Je kunt je verbinding testen door de Bluetooth van je apparaat uit te schakelen om de verbinding met je Sonos-product te verbreken en vervolgens je muziekbron af te spelen. Als het zonder problemen afspeelt, is je verbinding in orde.

3. Draadloze interferentie beperken

Verplaats je Bluetooth-apparaat en je Sonos-product als ze in de buurt zijn van apparaten of materialen die het Bluetooth-signaal kunnen verstoren, zoals magnetrons, draadloze telefoons, metaal en beton. Je kunt meer leren over apparaten en materialen die draadloze signalen kunnen verstoren in ons artikel over het beperken van draadloze interferentie.