Het draadloze kanaal van je router wijzigen

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je het draadloze 2,4GHz-kanaal van je router wijzigt. De onderstaande stappen gelden voor de meestvoorkomende routermodellen, maar we raden aan de handleiding van je router te raadplegen voor specifieke aanwijzingen.

Op een Mac, pc of mobiel apparaat

1. Log in op de configuratiepagina van de router door het IP-adres van de router in te voeren in een webbrowser of door de bij de router geleverde software te laden. Over het algemeen staan het IP-adres en de inloginformatie op de router. Dit is alleen mogelijk als je via wifi of een ethernetkabel bent verbonden met het netwerk van de router.

2. Zoek de pagina voor draadloze instellingen en wijzig het draadloze kanaal voor het 2,4 GHz-netwerk. Als 'Auto'-kanaal is ingeschakeld, moet je dit uitschakelen en een specifiek kanaal kiezen. We raden de kanalen 1, 6 of 11 aan.

3. Sla de instellingen op. Het kan zijn dat je router opnieuw opstart terwijl de instellingen worden opgeslagen.

Als je Sonos-systeem bekabeld is geïnstalleerd, moet je ook het draadloze kanaal van het Sonos-systeem controleren om er zeker van te zijn dat het niet hetzelfde kanaal gebruikt als het draadloze kanaal van je router.

Het wijzigen van het draadloze kanaal vind je als stap in ons artikel over draadloze interferentie beperken. Als je het draadloze kanaal wijzigt om een probleem op te lossen, probeer je router dan op elk van de drie aanbevolen kanalen om te ontdekken welk kanaal het beste presteert.