Kiezen tussen een draadloze en een bekabelde installatie voor je Sonos-systeem

Sonos kan worden geconfigureerd in een draadloze of een bekabelde installatie. In dit artikel worden de verschillen besproken tussen de twee installaties en er worden aanbevelingen gegeven voor welke installatie het beste past bij jouw systeem en thuisnetwerk. Als je wisselt tussen installaties, zie dan ons artikel over wisselen tussen een draadloze en een bekabelde installatie voor meer informatie.

Draadloze installatie

Bij een draadloze installatie maken je Sonos-producten verbinding met je wifinetwerk net als alle andere draadloze apparaten in je huis (smartphones, tablets, computers enz.).

Wanneer gebruik je een draadloze installatie

Gebruik een draadloze installatie als je een sterke wifiverbinding hebt die alle kamers bereikt waar je Sonos wilt hebben.

Bekabelde installatie

Bij een bekabelde installatie blijft minstens één van je Sonos-producten met een ethernetkabel aangesloten op de router om een speciaal draadloos netwerk te creëren dat alleen wordt gebruik door je Sonos-systeem. Daarnaast kunnen je Sonos-producten het draadloze signaal doorgeven aan andere Sonos-producten, waardoor Sonos kan werken in een kamer die buiten het bereik van je wifi valt.

Wanneer gebruik je een bekabelde installatie

Gebruik een bekabelde installatie als je wifinetwerk thuis traag of onbetrouwbaar is, niet voldoet aan onze systeemeisen of niet alle kamers bereikt waar je Sonos wilt hebben.