Fout tijdens netwerktest bij het verwijderen van producten

Een netwerktest maakt onderdeel uit van het productverwijderingsproces. De test zorgt ervoor dat je Sonos-systeem verbinding kan maken met je netwerk nadat je geselecteerde Sonos-producten zijn verwijderd. Als de test mislukt, betekent dat een aantal van je Sonos-producten verbindingsproblemen kunnen ondervinden nadat het verwijderingsproces is afgerond.

De netwerktest kan mislukken als sommige van je producten zich te ver van de router bevinden om een betrouwbare verbinding tot stand te brengen of als het draadloze signaal wordt verstoord. Zelfs als de netwerktest mislukt, kun je nog steeds het verwijderingsproces voltooien.

Als je Sonos-systeem problemen ondervindt na het afronden van het verwijderingsproces, kunnen de onderstaande oplossingen ervoor zorgen dat je systeem stabiel blijft werken.

Sonos dichter bij de router plaatsen

Het kan zijn dat sommige Sonos-producten geen goede verbinding kunnen maken met het draadloze netwerk nadat het verwijderingsproces is afgerond. Probeer de producten dichter bij de router te plaatsen om verbindingsproblemen te voorkomen.

Draadloze interferentie oplossen

Draadloze interferentie kan bijdragen aan problemen als het verdwijnen van Sonos-producten uit de app of het wegvallen van geluid. Je kunt ons artikel lezen over draadloze interferentie beperken voor meer informatie over het vermijden van draadloze interferentie door het wijzigen van draadloze kanalen en Sonos verder weg te plaatsen van bepaalde elektronische apparaten.

Een Sonos-product met een kabel aansluiten op de router

Als je Sonos-systeem problemen heeft met de wifi-verbinding, kun je een Sonos-product aansluiten op de router voor een bekabelde installatie van je systeem. Hierdoor creëer je een speciaal draadloos netwerk voor je Sonos-producten. Meer informatie over hoe dit werkt, vind je in ons artikel over kiezen tussen een draadloze en een bekabelde Sonos-installatie.