Google Assistent-opdrachten werken niet op Sonos

Dit artikel geeft stappen voor wat je kunt doen als de Google Assistent opdrachten niet opvolgt, helemaal niet reageert of verkeerd reageert.

Voor je begint

• Controleer het statuslampje van de microfoon op je Sonos-speaker met spraakherkenning. Als het lampje uit is, tik je op het microfoonpictogram om de microfoon in te schakelen en probeer je de opdracht nogmaals. Vergroot de afstand tussen de speaker en de muur, andere speakers en bronnen die achtergrondgeluid maken om te zorgen dat de Google Assistent je kan horen.

• Je kunt controleren wat de Google Assistent heeft gehoord op http://myactivity.google.com door een filter voor Assistent toe te voegen. Als de Google Assistent je opdrachten niet goed hoort, overweeg dan om je apparaat te verplaatsen om hard omgevingsgeluid te beperken dat kan beïnvloeden hoe goed je Sonos-speaker met spraakherkenning (of product met Google Assistent) je kan horen.

• Een Google-account met de Google Assistent kan maar op één Sonos-systeem tegelijk worden gebruikt. Als je een tweede Sonos-systeem op aan andere plek hebt, heb je een tweede Google-account nodig als je de Google Assistent op beide plekken wilt gebruiken.

Als je Sonos-speakers met spraakherkenning hebt

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Schakel stembediening uit in de Sonos-app. Ga naar het tabblad Instellingen, tik op Services en stem en selecteer Google Assistent bij Stem. Selecteer de speaker met spraakherkenning uit de lijst met Sonos-producten en tik op De Google Assistent verwijderen.
  3. Doorloop de Google Assistent-installatie daarna weer met de Sonos-app. Controleer tijdens het installeren of de Google Assistent-app is ingelogd op het juiste account.
  4. Zorg ervoor dat de muziekservices die je hebt toegevoegd aan de Google Assistent ook zijn toegevoegd aan Sonos.
  5. Probeer de Google Assistent een opdracht te geven als de installatie is voltooid.

Als je geen Sonos-speakers met spraakherkenning hebt

1. Open de Google Home-app voor iOS of Android en tik op het pictogram voor Instellingen naast een van je vermelde Sonos-producten.
  2. Tik in het instellingenscherm op Sonos loskoppelen. Hierdoor wordt het menu Apparaten toevoegen geopend. Tik op Sonos en dan op Account loskoppelen.
  3. Installeer de Google Assistent opnieuw met de Sonos-app nadat Sonos is losgekoppeld.
  4. Zorg ervoor dat de muziekservices die je hebt toegevoegd aan de Google Assistent ook zijn toegevoegd aan Sonos.
  5. Probeer Sonos een opdracht te geven met je Google Assistent-apparaat als de installatie is voltooid.