Kamers groeperen en groepen opheffen

Je kunt twee of meer producten groeperen zodat ze synchroon dezelfde content afspelen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je kamers groepeert, groepen opheft en het volume wijzigt van afzonderlijke producten in een groep.

Knoppen of touchbediening gebruiken

Je kunt de Play/pauze-knop ingedrukt houden op een Sonos-product om het product te groeperen met een andere kamer (of kamergroep) waar op dit moment audio wordt afgespeeld. Je kunt dezelfde knop ingedrukt houden om een product uit een groep te verwijderen.

De Sonos-app gebruiken

Kamers groeperen en groepen opheffen

Je kunt kiezen welke kamers gegroepeerd worden met het menu Groeperen in de app.

• iOS of Android: Selecteer het pictogram Groeperen in de Je hoort-balk onderaan het scherm.
  • Web app: Selecteer het pictogram Groeperen naast een van de vermelde kamers aan de rechterkant van het venster.

Vink kamers aan of uit in het menu Groeperen om ze toe te voegen aan of te verwijderen uit de groep. Je kunt ook een kamer kiezen uit je lijst met opgeslagen groepen bovenaan de lijst. Selecteer Toepassen om je wijzigingen op te slaan.

Het volume van gegroepeerde kamers wijzigen

Als twee of meer kamers gegroepeerd zijn, kun je de Sonos-app gebruiken om het volume van de hele groep of van elke kamer in die groep apart aan te passen.

Om de volumeregeling voor alle gegroepeerde kamers weer te geven, kun je de volumeschuifbalk in de Sonos-app selecteren of aanpassen.

• Op iOS of Android bevindt de volumeschuifbalk zich in de Je hoort-balk onderaan het scherm.
  • In de web app bevindt de volumeschuifbalk zich in de rechteronderhoek van het venster.

Je kunt het volume van aparte kamers instellen in het menu Groeperen voordat je aanpassingen toepast.

De Sonos S1 Controller-app gebruiken

Bij S1-systemen kun je kamers groeperen en het groepsvolume aanpassen met de S1 Controller-app voor iOS, Android, MacOS of Windows.

Kamers groeperen en groepen opheffen

• iOS of Android: Ga naar het tabblad Kamers en selecteer de knop Groeperen. Vink kamers aan of uit om ze toe te voegen aan of te verwijderen uit de groep.
  • macOS of Windows: Selecteer in het venster Kamers aan de linkerkant van de app de knop Groeperen naast de geselecteerde kamer. Vink kamers aan of uit om ze toe te voegen aan of te verwijderen uit de groep.

Het volume van gegroepeerde kamers wijzigen

Om de volumeregeling voor alle gegroepeerde kamers weer te geven, kun je de volumeschuifbalk in de Sonos S1 Controller-app selecteren of aanpassen.

• Op iOS of Android bevindt de volumeschuifbalk zich in het Je hoort-scherm.
  • Op macOS of Windows bevindt de volumeschuifbalk zich in de linkerbovenhoek van de app.