Problemen tijdens draadloze installatie

Dit artikel helpt je problemen op te lossen die zich kunnen voordoen wanneer je Sonos verbindt met je wifinetwerk. Bekijk ons artikel over Sonos verbinden met een nieuwe router of nieuw wifinetwerk als je een nieuwe router hebt of je wifiwachtwoord hebt gewijzigd.

Als je probeert een Sonos Bridge uit je systeem te verwijderen en je je systeem niet met wifi kunt verbinden, volg dan de onderstaande suggesties op. Als je problemen blijft ondervinden, kan het nodig zijn een van je andere Sonos-producten met een kabel op je router aangesloten te houden. Lees ons artikel over het verwijderen van een Bridge uit je systeem voor meer informatie.

Onjuist wifiwachtwoord

Controleer het wachtwoord dat je hebt ingevoerd door te tikken op Weergeven rechts van het wachtwoordveld. Als je steeds dit bericht krijgt, controleer dan of er een sticker op je router zit met je netwerkwachtwoord. Neem contact op met je internetprovider of routerfabrikant voor hulp bij het vinden of wijzigen van je wifiwachtwoord.

Als je een nieuw Sonos-systeem installeert en het juiste wifiwachtwoord niet kunt vinden, tik dan op Alternatieve installatie om over te gaan op een bekabelde installatie als je product een ethernetpoort heeft.

Als je speaker geen ethernetpoort heeft of als je je speaker niet permanent kunt verbinden met een kabel, zul je je wifiwachtwoord moeten vinden of wijzigen om de draadloze installatie te voltooien.

Onjuist wifinetwerk

Controleer als je je wachtwoord invoert of het juiste wifinetwerk is geselecteerd. Tik zo nodig op Ander netwerk gebruiken en probeer opnieuw verbinding te maken.

Niet-compatibel wifinetwerk

Bepaalde netwerktypes ondersteunen geen draadloze installatie. Als je probeert Sonos te installeren op een netwerk dat voldoet aan een of meer van de volgende criteria, dan moet je kiezen voor een bedrade installatie.

• Bedrijfstoegangspunten die zo geconfigureerd zijn dat ze certificaten of andere vormen van bedrijfsauthenticatie nodig hebben.
  • Gastnetwerken of mobiele hotspots.
  • Netwerken die gebruikmaken van een portalpagina.
  • Netwerken met een draadloze bereikvergroter.

Bovendien kunnen sommige Sonos-producten niet worden aangesloten op een router die alleen 5 GHz wifi biedt. Meer informatie over ondersteunde wifimodi is te vinden in ons artikel over systeemvereisten.

Volgende stappen

Als je alle bovenstaande stappen hebt geprobeerd en Sonos nog steeds niet kunt verbinden met je wifinetwerk, probeer dan je router opnieuw op te starten. Start het draadloze installatieproces weer als je router weer ingeschakeld is en je mobiele apparaat is verbonden met wifi. Neem contact met ons op als je Sonos nog steeds niet kunt verbinden met je wifinetwerk.