Sonos verbinden met een nieuwe router of een ander wifinetwerk

Je Sonos-systeem heeft bijgewerkte netwerkinformatie nodig nadat je de naam of het wachtwoord van je wifinetwerk hebt gewijzigd of je router hebt vervangen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je Sonos-systeem verbindt met een nieuwe router of een nieuw wifinetwerk.

Sonos-app voor iOS of Android

Versie 80.0 Sonos-app

De Sonos-app kan tijdelijk niet je wifigegevens van je Sonos-systeem updaten. Deze mogelijkheid wordt in een toekomstige update weer toegevoegd.

Gebruik een van de onderstaande alternatieve methodes om je Sonos-producten te verbinden met een nieuw wifinetwerk of om een nieuw wifiwachtwoord op te geven.

Wisselen naar een bekabelde installatie

Wanneer sommige Sonos-producten met een kabel zijn aangesloten op een router, kunnen ze hun eigen speciale draadloze netwerk uitzenden waar andere Sonos-producten gebruik van kunnen maken.

Als je Sonos-producten hebt die dit ondersteunen, kun je tijdelijk je Sonos-systeem bekabeld gebruiken als alternatieve oplossing. Uitleg over hoe je overschakelt naar een bekabelde installatie en een lijst met producten die dit type installatie niet ondersteunen vind je in dit artikel.

Je Sonos-producten resetten en opnieuw installeren

Om verbinding te maken met een nieuw netwerk of een nieuw wifi-wachtwoord te gebruiken, moeten je Sonos-producten gerest worden naar de fabrieksinstellingen en opnieuw worden geïnstalleerd. Tijdens het installatieproces geef je de nieuwe naam van je wifinetwerk en het nieuwe wachtwoord op voor al je Sonos-producten.

Wil je hulp bij dit proces, neem contact op met Sonos Support.

1. Reset elk Sonos-product in je systeem naar de fabrieksinstellingen. Hierdoor worden alle bestaande systeemgegevens, inclusief instellingen, Sonos-playlists en Sonos-favorieten gewist.
  2. Sluit en heropen de Sonos-app. Als al je producten zijn gereset, geeft de Sonos-app 'Geen producten gevonden' weer.
  3. Ga naar het menu Instellingen. Je geresette producten die zich in de buurt bevinden, worden gedetecteerd en er wordt een banner bovenaan het scherm weergegeven.
  4. Selecteer een van je geresette producten en volg de stappen in de app om het product weer te installeren. Tijdens deze stap selecteer je een wifinetwerk en geef je een wifiwachtwoord op.
  5. Herhaal stap 4 voor alle resterende producten die zijn gereset.
  6. Voeg alle contentservices of spraakservices toe die eerder op je systeem stonden.

Als je klaar bent, zijn alle Sonos-producten weer geïnstalleerd en verbonden met het netwerk met de nieuwste wifigegevens.

Sonos S1 Controller-app voor iOS of Android

Als Sonos verbinding maakt via je wifinetwerk

Is je Sonos draadloos geïnstalleerd, volg dan de onderstaande stappen. Als je meer dan één Sonos-product in je systeem hebt, moet je voor dit proces tijdelijk een Sonos-product aansluiten op je router met een ethernetkabel.

1. Open de Sonos S1 Controller-app en wacht terwijl hij je Sonos-systeem zoekt.
  2. Selecteer Meer informatie als je de boodschap ‘Er kan geen verbinding worden gemaakt met Sonos’ ziet.
  3. Selecteer Router- of wifi-instellingen gewijzigd?
  4. Volg de aanwijzingen om Sonos te verbinden met je nieuwe router of wifinetwerk.

Als er een aantal Sonos-producten ontbreken in de  Kamers-lijst nadat je een Sonos-product hebt aangesloten met een kabel, start dan alle ontbrekende Sonos-producten in huis opnieuw op. Ga vervolgens naar Instellingen > Systeem > Netwerk > Draadloze installatie om ze te verbinden met het wifinetwerk.

Als een Sonos-product is aangesloten op je netwerk met een ethernetkabel

Is je Sonos-systeem bekabeld geïnstalleerd, dan hoef je alleen je Sonos-product met een kabel aan te sluiten op je nieuwe router om verbinding te maken. Het kan zijn dat er een aantal Sonos-producten ontbreken in de  Kamers-lijst omdat ze informatie nodig hebben van de nieuwe router. Je kunt dit oplossen door alle ontbrekende Sonos-producten in huis opnieuw op te starten.