Sonos verbinden met een nieuwe router of een ander wifinetwerk

Je Sonos-systeem heeft bijgewerkte netwerkinformatie nodig nadat je de naam of het wachtwoord van je wifinetwerk hebt gewijzigd of je router hebt vervangen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je Sonos-systeem verbindt met een nieuwe router of een nieuw wifinetwerk.

Sonos-app voor iOS of Android

Je kunt de Sonos-app gebruiken om ondersteunde Sonos-producten te verbinden met je nieuwe of bijgewerkte wifinetwerk. De app begeleidt je bij het updaten van de wifigegevens van elk Sonos-product één voor één.

1. Open de Sonos-app en wacht terwijl deze zoekt naar je Sonos-systeem.
  2. Wanneer de Sonos-app “Geen producten gevonden” toont, selecteer Ga naar Systeeminstellingen.
  3. Selecteer onder Je systeem Netwerk bijwerken.
  4. Volg de instructies om je Sonos-producten te verbinden met je nieuwe router of wifinetwerk.

Niet-ondersteunde producten

Momenteel kan de Sonos-app wifigegevens updaten op Sonos-producten die gebruik kunnen maken van Bluetooth Low Energy (BLE). Sommige Sonos-producten hebben geen BLE-mogelijkheden, waardoor de Sonos-app ze niet kan ontdekken om hun wifinetwerkinformatie bij te werken. Deze producten zijn:

• Connect (Gen 2)
  • Connect:Amp (Gen 2)
  • One (Gen 1)
  • Play:1
  • Play:3
  • Play:5 (Gen 2)
  • Playbar
  • Playbase
  • Sub (Gen 1)
  • Sub (Gen 2)
  • SYMFONISK Boekenplank (Gen 1)
  • SYMFONISK Tafellamp (Gen 1)

Als je een van deze producten in je Sonos-systeem hebt, doorloop dan eerst het bovenstaande proces om de wifigegevens voor ondersteunde producten bij te werken. Zodra je ondersteunde producten zijn bijgewerkt, resettenalle producten die niet konden worden ontdekt, en voeg ze opnieuw toe aan je Sonos-systeem

Als je Sonos-systeem alleen producten uit de bovenstaande lijst bevat, kun je je Sonos-systeem opnieuw verbinden met je netwerk met een van de onderstaande opties.

Wisselen naar een bekabelde installatie

Wanneer sommige Sonos-producten met een kabel zijn aangesloten op een router, kunnen ze hun eigen speciale draadloze netwerk uitzenden waar andere Sonos-producten gebruik van kunnen maken.

Als je Sonos-producten hebt die dit ondersteunen, kun je tijdelijk je Sonos-systeem bekabeld gebruiken als alternatieve oplossing. Uitleg over hoe je overschakelt naar een bekabelde installatie en een lijst met producten die dit type installatie niet ondersteunen vind je in dit artikel.

Reset je Sonos-producten en stel ze opnieuw in

Als je Sonos-systeem alleen producten uit de bovenstaande lijst bevat en je geen product met een kabel op je router kunt aansluiten, moet je elk product resetten en opnieuw instellen als een nieuw systeem. Tijdens het installatieproces geef je elk van je Sonos-producten de naam en het wachtwoord van je bijgewerkte wifi-netwerk.

Als je hulp wilt bij dit proces, neem dan contact op met Sonos Support.

1. Resetten naar de fabrieksinstellingen elk Sonos-product in je systeem. Dit zal alle bestaande systeemgegevens wissen, inclusief instellingen, Sonos-afspeellijsten en Sonos-favorieten.
  2. Sluit de Sonos-app en open deze opnieuw. Als al je producten zijn gereset, geeft de Sonos-app “Geen producten gevonden” weer.
  3. Ga naar het InstellingenSelecteer een van je geresette producten en volg de stappen in de app om het opnieuw in te stellen. Je selecteert een WiFi-netwerk en voert een WiFi-wachtwoord in tijdens deze stap.
  4. ​Selecteer een van uw resetproducten en volg de stappen in de app om het opnieuw in te stellen. U selecteert een WiFi-netwerk en geeft tijdens deze stap een WiFi-wachtwoord op.
  5. Herhaal stap 4 voor alle resterende producten die zijn gereset.
  6. Voeg alle contentservices of spraakassistenten toe die eerder op je systeem stonden.

Zodra dit is voltooid, zijn al je Sonos-producten opnieuw ingesteld en verbonden met je netwerk met de nieuwste wifi-gegevens.

Sonos S1 Controller-app voor iOS of Android

Als Sonos verbinding maakt via je wifinetwerk

Als je Sonos-systeem zich in een draadloze installatie, volg dan de onderstaande stappen. Als u meer dan één Sonos-product in uw systeem heeft, moet u tijdens dit proces tijdelijk een Sonos-product met een Ethernet-kabel op uw router aansluiten.​

1. Open de Sonos S1 Controller-app en wacht terwijl deze zoekt naar je Sonos-systeem.
  2. Wanneer je de melding "Kan geen verbinding maken met Sonos" ziet, selecteer dan Meer informatie.
  3. Selecteer Router of wifi-instellingen gewijzigd?
  4. Volg de instructies om Sonos te verbinden met je nieuwe router of wifinetwerk.

Als sommige van je Sonos-producten ontbreken in je  Kamers-lijst nadat je een Sonos-product hebt bedraad, herstart dan alle ontbrekende Sonos-producten in je huishouden, ga vervolgens naar Instellingen > Systeem > Netwerk > Draadloze installatie om ze met het wifinetwerk te verbinden.

Als een Sonos-product met een Ethernet-kabel op je netwerk is aangesloten

Als je Sonos-systeem in een bekabelde installatie is, sluit je Sonos-product dan gewoon aan op je nieuwe router om verbinding te maken. Sommige van je Sonos-producten zijn mogelijk niet zichtbaar in je  Kamers-lijst omdat ze informatie van de nieuwe router nodig hebben. Om dit op te lossen, start je alle ontbrekende Sonos-producten in je huishouden opnieuw op.