Foutmelding in muziekbibliotheek bij gebruik van WD MyCloud NAS met Sonos S1

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je MyCloud configureert zodat je Sonos S1-systeem je WD MyCloud NAS-drive kan gebruiken als een Sonos-muziekbibliotheek. Bij WD MyCloud NAS-drives die gebruikmaken van MyCloud OS 5 zijn SMBv1 en NTLMv1 standaard uitgeschakeld. Deze protocollen zijn nodig om een NAS te gebruiken met een Sonos-systeem die op S1-software draait.

Probleem

• Je krijgt een foutmelding bij het installeren van een Sonos S1-muziekbibliotheek die is opgeslagen op een WD MyCloud NAS-drive.
  • Je krijgt een foutmelding bij het afspelen vanaf een bestaande Sonos S1-muziekbibliotheek die is opgeslagen op een WD MyCloud NAS-drive.

Betrokken modellen

• MyCloud PR2100
  • MyCloud PR4100
  • MyCloud EX4100
  • MyCloud EX2 Ultra
  • MyCloud Mirror Gen2

Oplossing

1. Log in op de webinterface van WD MyCloud.
  2. Zorg dat je systeem naar de nieuwste versie van MyCloud OS 5 is bijgewerkt.
  3. Ga naar Instellingen > Netwerk > Windows-services.
  4. Stel SMB-protocol in op SMB 1, SMB 2, SMB 3.
  5. Stel NT LAN Manager in op NTLMv1 en NTLMv2.

Er zijn bekende veiligheidsrisico´s bij het gebruik van SMBv1 voor het delen van bestanden. Je kunt er naar eigen goeddunken en op eigen risico voor kiezen om SMBv1 te gebruiken. Let op: Door SMBv1 te gebruiken kunnen gegevens op je NAS kwetsbaar zijn voor ongeautoriseerde toegang. Als/wanneer je SMBv1 gebruikt, volg dan alle toepasselijke veiligheidsaanbevelingen.

Heb je hulp nodig bij het inloggen op de webinterface van MyCloud, raadpleeg dan de helppagina van MyCloud voor meer informatie.