Je Sonos Connect installeren

• Mobiel apparaat vereist

Dit artikel legt uit hoe je je Connect installeert. Meer informatie over de productfuncties en -specificaties zijn te vinden in de producthandleiding van Connect.

Voordat je begint

• Plaats Connect op de gewenste plek en steek de stekker in het stopcontact.

• Voor de oudere modellen van de Connect heb je de Sonos S1 Controller-app nodig. Ze kunnen niet worden gebruikt met de Sonos S2-app. Raadpleeg ons artikel over Sonos S2-compatibiliteit voor meer informatie.

Een nieuw Sonos-systeem installeren met Connect

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Tik op Nieuw systeem installeren en maak daarna een Sonos-account aan of log in op je bestaande account.
  3. Tik op Toevoegen op de pop-up die je Sonos-product weergeeft. Tik bij gebruik van de Sonos S1 Controller op Doorgaan > Producten installeren.
  4. Volg de stappen in de app om je Connect te installeren en je muziekdiensten toe te voegen.

Connect toevoegen aan je bestaande Sonos-systeem

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Tik in het tabblad Instellingen op Systeem > Product toevoegen.
  3. Volg de stappen in de app om Connect te verbinden met je Sonos-systeem.

Problemen bij het installeren?

Als je Connect problemen heeft met het maken van verbinding tijdens het installeren, raadpleeg dan ons artikel ‘Product niet gevonden’ voor hulp.

De audio-ingangen en -uitgangen van Connect

Audio-ingangen

Connect heeft een aantal analoge RCA-ingangen waarop je apparaten als een platen- of cd-speler kunt aansluiten. Hiervoor hoef je alleen de RCA-kabel van je externe audioapparaat aan te sluiten op de RCA-ingang van Connect met de aanduiding IN. Lees ons artikel over lijningang gebruiken op Sonos voor meer informatie.

Audio-uitgangen

Controleer voordat je muziek afspeelt of je versterker of receiver is ingesteld op de ingang waarop Connect is aangesloten. Als je problemen hebt met de audio nadat je deze stappen hebt gevolgd, lees dan ons artikel over het oplossen van geen geluid uit Connect voor meer informatie.

RCA

Sluit één uiteinde van de RCA-kabel aan op de RCA-uitgangen van Connect aangeduid met OUT en sluit het andere uiteinde aan op een RCA-ingang op je versterker of receiver.

Digitale coaxkabel

Sluit één uiteinde van de digitale coaxkabel aan op de uitgang van Connect aangeduid met coax en sluit het andere uiteinde aan op een digitale coaxingang op je versterker of receiver.

Optisch

Sluit één uiteinde van een TOSLINK optische kabel aan op de uitgang van Connect aangeduid met optisch en sluit het andere uiteinde aan op een optische ingang op je versterker of receiver.

Lijnuitgangsniveaus

Je kunt de manier waarop je het volume van je Connect bedient wijzigingen met de niveau-instellingen van de lijnuitgang.

1. Open de Sonos-app voor iOS of Android.
  2. Ga naar het tabblad Instellingen en tik op Systeem.
  3. Selecteer de kamer met je Connect.
  4. Tik op Lijnuitgangsniveaus en kies een van de volgende opties.

Vast

Stel het lijnuitgangsniveau van Connect in op Vast als je het volume alleen met je ontvanger of versterker wilt regelen. Je kunt de Sonos-app dan niet gebruiken om het volume of de instellingen van de equalizer aan te passen.

Variabel

Wanneer het lijnuitgangsniveau van Connect is ingesteld op Variabel, kun je de Sonos-app gebruiken om het volume aan te passen.