Er kan geen verbinding worden gemaakt met Sonos

Als je deze boodschap ziet, kan de Sonos-app geen verbinding maken met je Sonos-producten. Tik op de boodschap 'Er kan geen verbinding worden gemaakt met Sonos' en volg de stappen in de app om weer verbinding te maken met je systeem. Als je de Sonos S2-app gebruikt kun je ook tikken op de boodschap 'Je Sonos-systeem werd niet gevonden' in het tabblad  Instellingen. Of volg de onderstaande stappen om weer verbinding te maken met je Sonos-systeem.

Veelgebruikte oplossingen

Probeer eerst deze snelle oplossingen om te zien of je Sonos-app opnieuw verbinding maakt met je systeem.

Controleer of je Sonos-product op netstroom is aangesloten

Zorg dat de stroomkabel goed is aangesloten op zowel het Sonos-product als het stopcontact. Standaard gaat er een wit lampje branden op je Sonos-product als hij aanstaat en klaar is voor gebruik.

Koppel je router los van netstroom en steek te stekker daarna weer in het stopcontact.

Geef de router een paar minuten om weer op te starten. Zorg dat je telefoon, tablet of computer weer verbinding heeft gemaakt met het juiste wifi-netwerk voordat je de Sonos-app controleert.

Controleer of je met het juiste wifi-netwerk bent verbonden

Ga naar de wifi-instellingen op je computer, telefoon of tablet en controleer of deze verbonden is met hetzelfde wifi-netwerk als Sonos. Zorg dat je apparaat niet is verbonden met een gastnetwerk, want dit kan verhinderen dat je apparaat verbinding maakt met Sonos.

Volgende stappen

Probeer de volgende stappen als de Sonos-app nog steeds geen verbinding maakt na het proberen van de veelgebruikte oplossingen.

Maak opnieuw verbinding met Sonos na het wijzigen van de routerinstellingen of het vervangen van een router

Als je een nieuwe router hebt geïnstalleerd of de instellingen van je router hebt gewijzigd, kan dit ervoor zorgen dat je Sonos-app geen verbinding kan maken met je Sonos-systeem.

De Sonos-app kan je helpen je systeem opnieuw te verbinden met het wifi-netwerk of de nieuwe router. In ons artikel over Sonos verbinden met een nieuwe router vind je informatie als je onlangs je router hebt vervangen of de naam of het wachtwoord van je wifi-netwerk hebt veranderd.

Schakel je VPN-verbinding uit

Gebruik je een VPN-verbinding op je mobiele apparaat of computer, schakel die dan uit en kijk of je Sonos-app verbinding maakt met je systeem.

Controleer de ethernetkabel als Sonos met een kabel is aangesloten op je router

Zorg dat de etherkabel goed is aangesloten op zowel de router als je Sonos-product. Probeer zo mogelijk om de ethernetkabel aan te sluiten op een andere poort van het Sonos-product of de router. Je kunt ook een andere ethernetkabel proberen om te zien of de huidige kabel defect is.

Maakt je Sonos-app nog steeds geen verbinding nadat je de bovenstaande stappen hebt geprobeerd, neem dan contact op met de klantenservice van Sonos voor verdere hulp.