Legg til musikkbiblioteket ditt i Sonos

Sonos kan strømme musikkbiblioteket ditt fra en datamaskin eller en nettverkstilkoblet lagringsenhet (NAS) på ditt lokale nettverk. Denne artikkelen vil hjelpe deg med å dele musikkmappen din på nettverket slik at Sonos kan få tilgang til den, og deretter vise deg hvordan du legger til den delte musikkmappen i Sonos ved hjelp av Sonos-appen.

Hvis du allerede har lagt til musikkbiblioteket ditt, men har lastet ned eller fjernet musikk, opprettet nye spillelister eller justert metadata, se vår artikkel om oppdatering av Sonos-musikkbiblioteket ditt.

Del musikkmappen din på nettverket

For at Sonos skal få tilgang til musikkbiblioteket ditt, må filene først deles på ditt lokale nettverk med riktige tillatelser. Besøk en av våre artikler nedenfor for instruksjoner om hvordan du deler en musikkmappe på en NAS-enhet eller en datamaskin som kjører macOS eller Windows.

Etter å ha delt musikkmappen din på nettverket, vil du ha en nettverksbane som du kan gi til Sonos ved hjelp av Sonos-appen. For eksempel, hvis en datamaskins vertsnavn er "MyComputer" og den delte mappens navn er "Music Folder," vil nettverksbanen se slik ut:

\\MyComputer\Music Folder

Legg til musikkbiblioteket ditt i Sonos-appen

Etter å ha delt musikkmappen din, kan du legge til biblioteket i Sonos-anlegget ditt ved hjelp av en av Sonos-appene.

Sonos-apper for macOS eller Windows

1. Gå til Administrer-menyen, og velg Innstillinger for musikkbibliotek.
  2. Under seksjonen for “Mine musikkmapper på Sonos,” velg + (pluss) på macOS, eller Legg til hvis du bruker Windows.
  3. Velg Nettverksenhet (f.eks. NAS-stasjon).
  4. Skriv inn nettverksbanen for den delte musikkmappen din og velg Neste.
  5. Skriv inn brukernavnet og passordet for kontoen som brukes til å dele musikkmappen.

Sonos-app for iOS eller Android

1. Gå til Settings-menyen og velg Administrer ved siden av systemet ditt.
  2. Velg Music Library, deretter Add Shared Folder.
  3. Skriv inn nettverksstien, brukernavnet og passordet for din delte musikkmappe, og velg deretter Legg til.

Sonos S1 Controller-app for iOS eller Android

1. Fra Settings-fanen, velg System.
  2. Under Systeminnstillinger, velg Music Library.
  3. Velg Music Library Setup, deretter Add Shared Music Folder.
  4. Skriv inn nettverksstien, brukernavnet og passordet for din delte musikkmappe, og velg deretter Neste.

Hvis mappen ble delt med Sonos, vil appen vise en skjerm som sier at delingen nå er satt opp på Sonos-systemet ditt. Når Sonos-systemet ditt har indeksert musikkbiblioteket ditt, kan du få tilgang til og spille av sporene i musikkbiblioteket ditt ved hjelp av hvilken som helst Sonos-app.

Hvis du ser en feilmelding etter å ha prøvd å legge til musikkdelingen din, kontakt Sonos Support så kan vi hjelpe deg med delingsprosessen.