Lytt til Dolby Atmos-lyd fra TV-en din på Sonos

Sonos Arc, Arc SL, Beam (Gen. 2) og Era 300 (som surroundhøyttalere) støtter alle avspilling av Dolby Atmos-lyd når de brukes i et hjemmekinoanlegg. Denne artikkelen beskriver de viktigste faktorene som bestemmer om det Atmos-støttede produktet ditt kan spille av Dolby Atmos-lyd fra TV-en din. Disse faktorene inkluderer HDMI-tilkoblingene til TV-en din, strømmetjenester som Netflix eller Amazon Prime Video og fysiske lydkildeenheter som Fire TV, Roku eller Apple TV.

Hvis Sonos-produktet ditt mottar et Atmos-signal fra TV-en, vises det i Sonos-appen, både på skjermen «Spiller nå av» og på menyen «Om anlegget mitt».

HDMI ARC og HDMI eARC

ARC og eARC er protokoller som kan sende lyd over en HDMI-kabel til lydanlegg for hjemmekino. Sonos Arc, Arc SL, og Beam (Gen 2) må kobles til HDMI ARC eller HDMI eARC for å spille av eventuelt Dolby Atmos-innhold. Ikke alle TV-er har HDMI ARC eller HDMI eARC, så sjekk TV-ens brukerhåndbok for å se hva slags HDMI-tilkoblinger du har. Tabellen under viser hvilke fysiske tilkoblinger som kreves for Dolby Atmos, sammenlignet med andre formater for hjemmekinolyd.

Stereolyd
(PCM)

5.1-surroundlyd
(Dolby Digital)

Dolby Atmos
(Dolby Digital Plus)

Dolby Atmos
(Dolby TrueHD)

HDMI eARC

HDMI ARC

Optisk adapter

Det meste av Dolby Atmos-lyd kan spilles av gjennom HDMI-ARC med Dolby Digital Plus-kodeken. HDMI-eARC kreves for å spille av tapsfri Dolby Atmos-lyd med Dolby TrueHD-kodeken.

Strømmetjenester

Noen TV- og filmstrømmetjenester støtter nå Dolby Atmos. Tjenester som Netflix krever et spesifikt abonnementsnivå for å få tilgang til Dolby Atmos-innhold. Merk at selv om en tjeneste støtter Dolby Atmos, så har kanskje ikke alle programmer og filmer Dolby Atmos-lyd. Ta kontakt med leverandøren av strømmetjenesten for å se om de støtter Dolby Atmos.

Kildeenheter

Om du får Dolby Atmos-lyd kan også avhenge av den fysiske kildeenheten som spiller av innholdet. For eksempel støtter Amazon Fire TV Cube innhold med Dolby Atmos, mens tidligere generasjoner av Fire TV ikke gjør det. Noen TV-er støtter ikke Dolby Atmos-lyd selv om kildeenheten (f.eks. Roku Ultra) gjør det. I de fleste tilfellene vil TV-en omkode lyden til Dolby Digital 5.1. Kontakt produsenten for å finne ut om enheten din støtter Dolby Atmos.