Lav lyd fra surroundhøyttalerne når du ser på TV

Denne artikkelen gir litt informasjon om hvorfor Sonos surroundhøyttalere kan gi lav lyd når du ser på TV.

Hva du kan forvente

Lyden fra Sonos surroundhøyttalere kan variere etter hva du ser på. Du kan forvente følgende surround-aktivitet fra disse programtypene:

• Nyheter: Dialogdrevet. Det vil ikke være mye surroundlyd.
  • Sport: Forvent at du hører mengden juble i tillegg til stadion- eller arenamusikk.
  • Komedie: Avhengig av opptaket, kan en forvente litt omkringliggende surroundlyd.
  • Action eller drama: Omgivelseseffekter, som fugler som kvitrer, noe som skjer utenfor skjermen, eksplosjoner og akkompagnerende musikk.

Hvis surroundhøyttalernes volum er lavt hele tiden uansett hva du ser på, fortsett til neste seksjon for å sørge for at surroundhøyttalerne dine får riktig lydformat.

Justere lydformatet

Lyden fra surroundhøyttalerne kan variere med lydformatet de får fra TV-en.

Kontroller og se om det oppførte formatet ditt er Stereo/PCM, Dolby Digital, Dolby Digital Plus eller Dolby TrueHD. Se artikkelen vår om å kontrollere lydformatet for hjemmekinolyd for å se hvilket format Sonos mottar fra TV-en.

Hvis formatet er Stereo/PCM, mottar Sonos tokanalslyd og tolker hvilken lyd som skal til de bakre surroundhøyttalerne. Dette betyr at du kanskje ikke hører mye surroundlyd. Kontroller at TV-en er stilt inn for å levere Dolby Digital i stedet. Sjekk brukerhåndboken for TV-en for å finne spesifikke instruksjoner om hvordan du endrer formatene.

Hvis du har en Sonos Arc, Arc SL eller Beam (Gen 2), sjekk ut artikkelen om å lytte på Dolby Atmos på Sonos for å være sikker på at Sonos-produktet ditt er riktig konfigurert for å sende ut Dolby Digital-lyd.

Øke volumet på surroundhøyttalerne

Uansett format kan du bestandig øke volumet på surroundlyden til det nivået du ønsker.

1. Åpne Sonos-appen for iOS eller Android.
  2. Gå til fanen Innstillinger, og trykk på System.
  3. Trykk på Sonos-hjemmekinoproduktet som bruker surroundhøyttalere. Det vises med «(+LS+RS)» i seksjonen Produkter.
  4. Under Lyd, trykker du på Surroundlyd.
  5. Bruk skyvebryteren for TV-nivå for å øke volumet på surroundhøyttalerne.