Slik konfigurerer du Sonos Port

Denne artikkelen vil lede deg gjennom konfigurasjonen av Sonos Port. Du finner mer informasjon om produktfunksjoner og -spesifikasjoner på produktsiden for Port.

Før du begynner

• Sett Port på ønsket plassering og koble den til strøm.

• Det at Port er så liten, gjør at tre enheter kan stå side om side på en standard 1U-rackhylle. Når du stabler flere Port-enheter, kan det føre til forstyrrelser på det trådløse nettverket og økt driftstemperatur. Pass på at det er nok luftsirkulasjon og at Port ikke overstiger 40 ºC. Hvis Port-enhetene har problemer med nettverket, bør du flytte dem eller kable dem til nettverket.

Konfigurere et nytt Sonos-system med Port

1. Åpne Sonos-appen for iOS eller Android.
  2. Velg Høyttaler eller komponent, og opprett eller logg på Sonos-kontoen din.
  3. Velg Legg til på hurtigmeldingen som viser Sonos Port.
    • Hvis du bruker Sonos S1 Controller, velg Fortsett > Konfigurer produkter.
  4. Følg trinnene i appen for å konfigurere Port og legge til innholdstjenester.

Legge til Port i et eksisterende Sonos-system

1. Åpne Sonos-appen for iOS eller Android.
  2. Gå til Innstillinger-menyen og velg Legg til høyttaler eller komponent.
    • Hvis du bruker Sonos S1 Controller-appen, gå til Innstillinger-fanen og velg System > Legg til produkt.
  3. Følg trinnene i appen for å legge til Port i Sonos-systemet ditt.

Problemer under konfigurering?

Hvis det oppstår problemer med å koble til Sonos Port under konfigureringen, se artikkelen «Fant ikke produktet» for mer hjelp.

Koble til lydinngangene og -utgangene på Port

Lydinnganger

Port har et sett med analoge RCA-innganger som lar deg koble til apparater som platespillere eller CD-spillere. Bare koble til RCA-kabelen fra den eksterne lydenheten til RCA-inngangene som er merket IN på Port. Se artikkelen om Hvordan bruke line-in på Sonos for å finne ut mer.

Lydutganger

Før du begynner å spille av musikk, må du kontrollere at forsterkeren eller mottakeren er stilt inn på inngangen som Port er koblet til. Bruk artikkelen for å feilsøke manglende lyd fra Port for mer hjelp hvis du opplever problemer med å få lyd etter å ha fulgt disse trinnene.

RCA

Koble en ende av RCA-kabelen til RCA-utgangene merket OUT på Port, og koble den andre enden til en RCA-inngang på forsterkeren eller mottakeren.

Digital koaksial

Koble en ende av en digital koaksialkabel til utgangen merket DIGITAL OUT på Port, og koble den andre enden til en digital koaksialinngang på forsterkeren eller mottakeren.

12 V-utløser

Port har en 12 V-utløserutgang med en strømstyrke på 200 mA som kan kobles til en forsterker med en 12 V-utløserinngang. Dette får en forsterker ut av dvalemodus når avspilling av musikk starter, noe som reduserer tiden det tar for forsterkeren å bli aktiv og begynne å sende ut lyd til høyttalerne.

Line-out-nivåer

Du kan endre måten du styrer volumet på Port med nivåinnstillingene for line-out.

1. Åpne Sonos-appen for iOS eller Android.
  2. Gå til Innstillinger-menyen. Hvis du bruker Sonos S1 Controller-appen, gå til Innstillinger-fanen og velg System.
  3. Velg rommet med din Port.
  4. Velg Line-Out-nivåer og velg et av alternativene.

Fast

Sett Ports line-out-nivå til Fast hvis du vil styre volumet utelukkende fra forsterkeren eller mottakeren. Du kommer ikke til å kunne bruke Sonos-appen til å justere volumet eller EQ-innstillingene.

Variabelt

Når Ports line-out-nivå er satt til Variabelt, kan du bruke Sonos-appen til å justere volumet.

Pass-Through

Når Ports line-out-nivå er satt til Pass-Through, holder Port et fast volum og sender volumkommandoer til forsterkere som støtter pass-through. Du kan styre volumet med Sonos-appen, en universalkontroll eller med stemmen hvis du har en stemmeassistent aktivert.