Kan ikke koble til Sonos

Hvis du ser denne meldingen, betyr det at Sonos-appen har problemer med å koble seg til Sonos-produktene. Trykk på meldingen «Kan ikke koble til Sonos», og følg trinnene i appen for å koble til anlegget på nytt. Hvis du bruker Sonos S2-appen, kan du også trykke på meldingen «Kan ikke koble til Sonos» i fanen  Innstillinger. Alternativt kan du følge trinnene nedover for å koble til Sonos-anlegget igjen.

Vanlige feilrettinger

Prøv disse enkle trinnene først og se om Sonos-appen kobler seg til systemet igjen.

Sjekk strømforsyningen til Sonos-produktet

Kontroller at strømledningen er godt plugget i, både i Sonos-produktet og strømkontakten. Som standard viser Sonos-produktet et vedvarende, hvitt lys når det er slått på og klart til bruk.

Koble ruteren fra, og koble den til igjen

Gi ruteren et minutt eller to for å starte på nytt. Kontroller at telefonen, nettbrettet eller datamaskinen er koblet til riktig trådløst nettverk før du kontrollerer Sonos-appen på nytt

Kontroller at du er koblet til det riktige trådløse nettverket

Gå til Wi-Fi-innstillingene på datamaskinen, telefonen eller nettbrettet, og bekreft at det er koblet til samme trådløst nettverk som Sonos. Kontroller at enheten din ikke er koblet til et gjestenettverk, siden det kan forhindre at enheten din får kontakt med Sonos.

Neste trinn

Hvis Sonos-appen fremdeles ikke kan koble til etter at du har prøvd de vanlige feilrettingene ovenfor, kan du prøve disse trinnene i tillegg.

Koble til Sonos på nytt etter endringer i ruterinnstillingene eller skifte av ruter

Å installere en ny ruter eller endringer i ruterinnstillingene kan forhindre at Sonos-appen får kontakt med Sonos-systemet.

Sonos-appen kan hjelpe deg med å på nytt koble systemet til det trådløse nettverket eller den nye ruteren. Artiklene vår om å koble Sonos til en ny ruter vil hjelpe deg hvis du nettopp har byttet ruter eller endret navn eller passord for det trådløse nettverket.

Slå av VPN-forbindelsen

Hvis du bruker en VPN-forbindelse på mobilenheten eller datamaskinen, slå den av og kontroller om Sonos-appen kobler seg til systemet på nytt.

Hvis Sonos er kablet til ruteren, kontroller Ethernet-kabelen

Kontroller at Ethernet-kabelen er koblet ordentlig til både ruteren og Sonos-produktet. Prøv om mulig å koble Ethernet-kabelen til en annen port på Sonos-produktet eller ruteren. Du kan også prøve å bruke en annen Ethernet-kabel for å se om den kabelen du bruker er defekt.

Hvis Sonos-appen fremdeles ikke kan koble til etter at du har prøvd trinnene ovenfor, kontakt Sonos brukerstøtte for mer hjelp.